Een gewaarschuwd mens telt voor twee, bekeuring voor het niet dragen helm snorscooter

Rijden zonder helm op een snorfiets is vanaf 1 januari verleden tijd. Bestuurders van een snorfiets en hun bijrijders moeten nu verplicht een helm dragen. Handhavers van de gemeente Zuidplas zagen dinsdag 3 januari dat nog niet iedereen zich aan deze regel houdt.

De handhavers zagen een mevrouw op een snorfiets rijden, met kind achterop. Ze droegen beide geen helm. Nadat de vrouw werd aangesproken hierop en uitleg kreeg over de helmplicht verklaarde de dame nog geen tijd te hebben gehad om een helm te kopen. Hierop werd enkel een waarschuwing gegeven en werd verteld dat ze verder moest lopen aangezien ze geen helm had voor haarzelf en het kind. De mevrouw vervolgde haar weg met de snorfiets aan de hand.

Een paar minuten later zagen de handhavers de dame wederom zonder help rijden op de snorfiets waarop zij wederom staande werd gehouden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, er werd een bekeuring uitgeschreven van 100 euro.

(foto: Handhaving Zuidplas).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.