Aandacht voor architectuur en kunst van de wederopbouw in Rotterdam tijdens lezing SBKZ

Op 10 januari houdt Patricia Huisman voor SBKZ de lezing met daarin aandacht voor architectuur en kunst van de wederopbouw in Rotterdam.

Na de Tweede Wereldoorlog begon men vol goede moed aan de wederopbouw van Nederland en in het bijzonder die van Rotterdam. Tussen 1940 en 1965 was er een enorme bouwactiviteit: oorlogsschade werd hersteld, er was schaarste, maar ook optimisme en vernieuwing. Nieuwe materialen en wijkopbouw werden geïntroduceerd en ook het verkeer speelde een steeds belangrijkere rol. Woningbouw en openbare gebouwen als scholen, kerken en kantoren werden opgetrokken en bovendien vaak voorzien van kunstwerken.


Dankzij een subsidieregeling van de Rijksoverheid konden bijvoorbeeld wandschilderingen, glas-in- betonramen of gevelbeelden worden aangebracht. Bekende en minder bekende kunstenaars kregen dankzij de percentageregeling van het Rijk unieke mogelijkheden om een monumentale kunst te creëren.

Vanaf heden kunt u voor deze lezing inschrijven en betalen, voor de lezingen geldt de volgende betalingsregeling:
Voorkeur heeft vooraf inschrijven en betalen:
Inschrijven via: sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 10 januari.
Betaling: op rekening NL85RABO 0316 1614 89 o.v.v. Lezing 10 januari.


Vrienden betalen: € 5. Overige belangstellenden: € 12. Bij betaling aan de zaal op de avond van de lezing liefst per pin betalen. Cash alleen indien niet anders mogelijk. Om het nieuwe culturele jaar in te wijden biedt het bestuur van SBKZ u na afloop van deze lezing een drankje aan.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.