Zuidplas luidde 2023 in zonder noemenswaardige incidenten

Door een goede voorbereiding van de gemeente, met de verschillende hulpdiensten en maatschappelijke organisaties heerste er een beheersbare situatie in alle dorpen. Ondanks dat er hier en daar wel overlast was door zwaar vuurwerk, is de jaarwisseling in Zuidplas rustig verlopen. Helaas zijn er op verschillende plekken toch nog vernielingen aangericht. De komende dagen wordt geïnventariseerd wat de schade is.

Mede door het werk van de buitendienstmedewerkers waren er weinig mogelijkheden om brand te stichten. In Moordrecht hebben wandelgroepen inwoners in de middag door de straten gelopen en hebben de jeugdwerkers van Stichting ZO! in de aanloop naar de jaarwisseling proactief contact gezocht met de jeugd. Verder organiseerde Stichting Cultureel Centrum Moordrecht zoals voorheen weer een zaalvoetbalwedstrijd voor jongeren in Sportcentrum de Mammoet in Gouda en kon men in de Molukse wijk rond 1:00 uur genieten van een winterbarbecue. Hiermee is een herhaling van vorig jaar voorkomen.
In Moerkapelle werd even naar middernacht het geplande vreugdevuur ontstoken op het Dorpsplein bij Op Moer. Er stond wel veel wind, maar door de goede communicatie tussen de organisatie, de gemeente en de hulpdiensten was het verantwoord om deze dorpsactiviteit gewoon door te laten gaan. De nacht is verder overal rustig verlopen.

“We zijn blij dat onze oproep om het vooral gezellig en leuk te houden gehoor heeft gevonden,” zegt burgemeester Han Weber. “Ik wil mijn dank en waardering uitspreken richting de medewerkers van de gemeente, Stichting ZO!, de politie, de overige hulpdiensten, de Molukse gemeenschap en Stichting Cultureel Centrum Moordrecht. Ook wil ik de inwoners van Moordrecht die in kleine groepjes in de straten hebben gesurveilleerd bedanken voor hun inzet. Door met zijn alle samen te werken is jaarwisseling zonder grote incidenten verlopen. Ik kijk met trots en grote tevredenheid terug op hoe iedereen de jaarwisseling in Zuidplas heeft gevierd.”

Kopfoto: Molen Kortenoord tijdens de jaarwisseling/ Jan Trouwborst.

Wij van Je Bent Nieuwerkerker Als, Je Bent Nieuwerkerker Nieuws en Nieuwerkerk FM wensen vanuit het laagste punt van Nederland iedereen een sprankelend 2023! Een jaar waarin wij als grootste nieuws en informatieplatform van de Zuidplas hopelijk veel positief nieuws mogen brengen en delen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.