Oplettende agenten treffen veel illegaal vuurwerk aan in woning Moordrecht

Oplettende agenten zagen tijdens hun surveillance op oudejaarsdag in Moordrecht illegaal vuurwerk overgeheveld worden vanuit een voertuig. Dit meldt het Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas. Bij vervolgonderzoek in de woning van een van de verdachten werd vervolgens een grote hoeveelheid illegaal, zwaar vuurwerk gevonden. In totaal ging het om 266kg. Het vuurwerk bestond ondermeer uit mortieren, cobra’s en shells. Ook werden lanceerinrichtingen aangetroffen.

𝗔𝗮𝗻𝗴𝗲𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻

De politie hield twee verdachten op heterdaad aan. Tegen hen loopt onderzoek, alsook tegen een derde verdachte. Proces-verbaal is opgemaakt. Er staan hoge straffen op het bezit en/of verhandelen van illegaal vuurwerk van dergelijke zware categorieën. De verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

𝗞𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻𝘃𝗲𝗿𝗵𝗮𝗮𝗹 𝗿𝘂𝗶𝗺𝗲𝗻 𝘃𝘂𝘂𝗿𝘄𝗲𝗿𝗸

Er was sprake van een zeer gevaarlijke situatie met grote risico’s voor de veiligheid. Een grote explosie met kans op zwaar letsel bij personen, brand of omvangrijke schade had hier gemakkelijk het gevolg kunnen zijn. Er werd door de gemeente daarom zogeheten spoedsbestuursdwang toegepast. Dat betekent dat het vuurwerk bestuursrechtelijk is geruimd en veilig gesteld. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd. Alle kosten die hiermee gemoeid zijn, worden op de overtreder(s) verhaald. Dat kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dit staat los van strafrechtelijke sancties.

De betrokken overtreders kunnen de bestuursdwangbeschikking binnenkort op de deurmat verwachten. Een slecht begin van het nieuwe jaar voor hen, maar dit had vele malen slechter kunnen aflopen. Burgemeester Han Weber: ‘Ik ben blij met de oplettendheid en het doortastend optreden van onze politie. Het had hier gemakkelijk fout kunnen gaan met zeer ernstige consequenties tot gevolg. Goed dat deze situatie direct is aangepakt en de kosten worden verhaald op degenen die hier verantwoordelijk voor zijn’.

Foto: Team Veiligheid Zuidplas

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.