Nieuwerkerk telt af naar 2023

De laatste dag van het jaar staat ook in Zuidplas in het teken van oliebollen, voorbereiden voor een lange oudejaarsavond en uiteraard vuurwerk. En waar er in buurgemeente Rotterdam sprake is van een vuurwerkverbod kan er binnen de gemeentegrenzen van Zuidplas tijdens de jaarwisseling gewoon vuurwerk afgestoken worden. Wel zijn er door de gemeente Zuidplas enkele vuurwerkvrije zones aangewezen.

Op diverse plaatsen in de Zuidplas zoals de winkelcentra en ouderenvoorzieningen zijn vuurwerkvrije zones aangemerkt en te herkennen door zichtbare verbodsborden, echter op de website van de gemeente Zuidplas is voor de inwoners van Zuidplas geen informatie te vinden betreft de aangewezen vuurwerkvrije zones en ook op de diverse social media kanalen van de gemeente Zuidplas is er geen informatie beschikbaar. Het afsteken van vuurwerk is nog maar beperkt toegestaan, enkel tussen zaterdag 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur.

De Oliebollenkraam op het Raadhuisplein opent oudjaarsdag al om 07:00 uur haar deuren om zo de te verwachten stroom bezoekers te kunnen voorzien van verse oliebollen.

Burgemeester Weber riep eerder deze week samen met andere (lokale) hulpverleners in een videoboodschap op om er een leuke jaarwisseling van te maken.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.