Expositie over schoolplaten in de Oudheidkamer van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt verlengd

Op zaterdag 7 januari 2023  is de expositie ‘Aan de wand‘ over schoolplaten nog steeds te bewonderen. Gelet op de grote belangstelling is besloten om deze expositie te verlengen tot en met 29 april 2023.

Schoolplaten waren, voordat schoolboeken voorzien werden van mooie plaatjes en voordat dia’s en schooltelevisie hun intrede deden, hét middel waarmee de leraar zijn lessen kon verlevendigen. Ze zijn gebruikt vanaf het einde van de 19e eeuw tot ca 1970. Vele generaties scholieren hebben aan de hand van deze platen onderwijs gehad.

De tentoonstelling is een dubbelexpositie met op de benedenverdieping aardrijkskundeplaten en boven de geschiedenisplaten. Bij het geschiedenisdeel zijn steeds twee platen van een zelfde historische afbeelding  bij elkaar te zien maar door verschillende kunstenaars gemaakt.

Plaats: Oudheidkamer HVN,   ‘s-Gravenweg 6a, Nieuwerkerk aan den IJssel –  7 januari 2023 van 14.00 tot 17.00 uur.

Expositie over schoolplaten in de Oudheidkamer van Nieuwerkerk aan den IJssel

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.