Nieuwe Nieuwerkerkse zit er dankzij klusteam voor de feestdagen netjes bij

In juni van dit jaar hebben de diaconieën van diverse kerken in Nieuwerkerk een klusteam opgericht. 

Aanleiding voor de oprichting waren hulpvragen die bij het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting ZO! binnenkwamen en waarvoor nog geen passend aanbod bestond. Het gaat dan om grotere hulpvragen waarvoor meerdere vrijwilligers nodig zijn.  Zoals bijvoorbeeld het woonklaar maken van een appartement van iemand die vanuit het AZC een woning in Nieuwerkerk toegewezen heeft gekregen. Deze mensen hebben geen netwerk in de buurt en ook niet de middelen om een klusjesman in te zetten.
Het klusteam bestaat momenteel uit acht personen die graag iets willen doen voor inwoners die geen geld en geen netwerk hebben.

De coördinator van het klusteam blikt tevreden terug op de eerste klus die door het klusteam is geklaard: “Het is mooi dat we een alleenstaande moeder hebben kunnen helpen bij het sauzen en verven van haar appartement. Ze was enorm blij met de hulp van het klusteam en zit er nu voor de feestdagen gelukkig netjes bij.” 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.