Zuidplas gaat na kritiek toch beperkt strooizout uitdelen, Nieuwerkerk heeft er een ongezouten mening over

Nu de gemeente Zuidplas alsnog strooizout beschikbaar gaat stellen voor de inwoners van Zuidplas blijkt de discussie rondom het verstrekken van strooizout  nog niet over te zijn. Menig Nieuwerkerker heeft over de wijze hoe de gemeente hierin handelt  een ongezouten mening over.

Naar aanleiding van de gladheidsdiscussie op onze Nieuwerkerkse Facebookgroep stelde de collega’s van Gouwe IJssel nieuws vragen aan de gemeente Zuidplas over het niet verstrekken van strooizout. Een woordvoerder van gemeente Zuidplas liet aan de lokale nieuwssite weten dat er intern enige verwarring was ontstaan en daardoor aan enkele bewoners onjuiste informatie was verstrekt.

De gemeente Zuidplas liet daarop weten dat er alsnog een mogelijkheid zou komen om strooizout op te halen. Echter betreft dit een eenmalige mogelijkheid op een doordeweekse werkdag en dat maar 3 uurtjes. Naast de beperkte mogelijkheid moeten inwoners uit Nieuwerkerk aan den IJssel, gewapend met afvalpas en emmer naar het afvalbrengstation in Zevenhuizen. Pas daar deelt de gemeentemedewerker 7 kilo zout uit per pashouder.

Veel Nieuwerkerkers vinden deze mogelijkheid erg beperkt en niet klantgericht valt te lezen uit de talloze reacties die onze site ontving. Naast klachten over de afstand tot Zevenhuizen en de beperkte tijd worden er ook suggesties naar de verantwoordelijke binnen de gemeente gedaan. Zo krijgt Zuidplas de tip om een vrachtwagen met zout op het Raadhuisplein te plaatsen waar ieder met een emmer mag langskomen, meerdere locaties aan te wijzen en meerdere afhaalmomenten te plannen.

Voor wie dinsdag 27 december de mogelijkheid heeft kan die dag tussen 13:00 uur en 16:00 uur terecht bij het afvalbrengstation in Zevenhuizen

Serieus Gemeente Zuidplas? 1 moment 3 uur in Zevenhuizen. Wat is er moeilijk aan om minimaal 2 locaties aan te wijzen? En dan ook een mogelijkheid op zaterdag. Wat een gemiste kans weer. Of gaan jullie dit rechtzetten? Bijvoorbeeld op zaterdag 7 januari. Oh als jullie geen personeel hebben. Ik kom 7 januari graag 3 uurtjes scheppen. #burgerinitiatief

Weer lekker knullig geregeld. Alsof iedereen kerstvakantie heeft. Om over de beperkt bereikbare locatie maar te zwijgen ???

Handig voor de werkende mensen?, ja precies daar word niet echt rekening mee gehouden

Idee: vrachtwagen op ‘t Raadhuisplein en met je emmer en pas langskomen?

Eerder in het nieuws

One Thought to “Zuidplas gaat na kritiek toch beperkt strooizout uitdelen, Nieuwerkerk heeft er een ongezouten mening over”

  1. Cees de Leeuw

    Waarom helemaal naar Zevenhuizen? Is dat om bewoners tegemoet te komen op hun zouteloze kritiek?
    Bewoners vriendelijk, en tevens milieu vervuilend om met een auto naar Zevenhuizen te moeten voor 7 kilo zout!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.