Wethouder Zijlstra neemt MQ-scan af in de gemeente Zuidplas

De leerlingen van de Elimschool in Nieuwerkerk aan den IJssel gingen afgelopen vrijdag als eerste van start bij de afname van de MQ-scan, Motorisch Quotiënt. Onder toeziend oog van wethouder Wybe Zijlstra legden de kinderen in de gymzaal aan de Van Beethovenlaan een uitdagend parcours af. Aan de hand van de verrichtingen op het parcours werden motorische vaardigheden in kaart gebracht. De komende maanden zullen basisschoolleerlingen van 14 scholen in de gemeente Zuidplas aan de scan deelnemen.

Sportstichting Zuidplas, coördinator van de MQ-scan, wil de inwoners van de gemeente Zuidplas motiveren om te sporten en bewegen. Een fit en gezond leven begint bij de jeugd. De afname van de MQ-scan geeft een goed beeld van de motorische vaardigheden van een kind. Kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken worden uitgenodigd voor een sportprogramma. Onder leiding van vakleerkrachten van de Sportstichting wordt er spelenderwijs gewerkt aan motorische vaardigheden. Naast een vooruitgang van de motoriek is het voornaamste doel om de kinderen te laten ervaren dat bewegen en sporten leuk is. Want wanneer je op jonge leeftijd plezier beleeft aan sporten is de kans op een leven lang actief bewegen groter.

Een half jaar na afname van de MQ-scan zal een tweede meetmoment volgen, waardoor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van de basisschoolleerlingen in de gemeente Zuidplas zichtbaar wordt. Deze twee meetmomenten zullen vervolgens jaarlijks worden afgenomen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.