Hennepkwekerij aangetroffen na anonieme meldingen

Eerder ontving Team Veiligheid Zuidplas 2 anonieme meldingen over een vermoedelijke hennepkwekerij in een woning op het Bizetpad in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het team heeft hierop de politie, team Waddinxveen-Zuidplas, direct kennis gegeven, waarna de politie onderzoek verrichtte. Vrijdag 16 december werd bij een controle in de woning daadwerkelijk een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een kwekerij van aanzienlijke omvang, met bijna 400 hennepplanten verdeeld over twee verdiepingen.

De hennepkwekerij is ontmanteld. De gevaarlijke situatie door onder meer brandgevaar werd daarmee ook opgeheven. Stedin nam maatregelen ten aanzien van de ondeskundig in elkaar geknutselde technische installaties in de woning.

De politie verricht verder onderzoek. Wij bereiden bestuurlijke maatregelen voor. Dat kan onder meer betekenen dat de woning op last van de burgemeester gesloten wordt en/of een hoge dwangsom wordt opgelegd wegens overtredingen van de Opiumwet. De mate van de maatregelen hangt onder andere af van de aanvullende bevindingen van de politie.

?????? ?????!
De politie is blij met de gedane meldingen en het resultaat wat dit heeft opgeleverd. Er is een gevaarlijke situatie mee opgeheven en bovendien hebben drugspanden een aanzuigende werking op criminaliteit waarbij geweld niet wordt geschuwd.


Ook vermoeden van een verdachte situatie? Meld dit dan bij de politie 0900-8844/112 (bij spoed), via @meldmisdaadanoniem 0800-7000 of bij de gemeente Zuidplas afd. Veiligheid 0180-330300.

foto: Team Veiligheid Zuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.