Thema-avond over ‘Omgaan met stress’

Op dinsdagavond, 29 november hield de NPV in Zuidplas een thema-avond over ‘Omgaan met stress’. Spreker op deze avond was Nico van der Voet. Van der Voet (1958) is theoloog en onder andere docent ethiek aan de opleiding Pastoraal Werk van de Christelijke Hogeschool Ede en publiceert regelmatig over thema’s op het snijvlak van geloof en psychologie. Het was een mooie bijeenkomst voor helpende vrijwilligers (NPV) thuiszorgers en mantelzorgers.

Omgaan met stress
Tijdens de thema-avond op 29 november 2022 heeft Nico van der Voet een interessante lezing gegeven over ‘omgaan met stress’ aan de hand van het verhaal over Martha in de
bijbel. In vrijwilligerswerk en mantelzorgen is het belangrijk om een keuze te maken met heel ons hart, zodat we met vreugde de ander kunnen dienen. Het wordt dan geen automatisme om een ander te helpen maar een weloverwogen keuze. Communicatie en delegeren is erg belangrijk. Op deze manier worden we een olielamp (die telkens bijgevuld
moet worden) in plaats van een kaars (die langzaam opbrandt). We kijken terug op een waardevolle en leerzame avond. De NPV biedt passende en praktische hulp aan allen die hulpbehoevend zijn. Hierbij kan worden gedacht aan helpen met boodschappen doen, een luisterend oor bieden, iemand even naar het ziekenhuis brengen et cetera. Meer informatie is te vinden op de website van NPV Zuidplas www.npvzuidplas.nl . Zowel als u hulp nodig hebt, of als u mensen weet die hulp nodig zouden hebben, dan kunt u zich melden bij de NPV. Iedereen is welkom!

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.