Dwangsommen drugsdealers NS station Nieuwerkerk terecht opgelegd

Enige tijd geleden werden door de politie, team Waddinxveen-Zuidplas vier personen heterdaad in een voertuig gespot terwijl een overdracht van verdovende middelen vanuit het voertuig plaatsvond. Dat gebeurde bij het NS-station in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bij nader onderzoek werden bij de vier personen in kwestie een handelshoeveelheid verdovende middelen en grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De politie maakte hiervoor proces-verbaal op. Deze zaken worden strafrechtelijk behandeld.

??????????? ????????
Aan het viertal werden daarnaast hoge dwangsommen opgelegd door burgemeester Han Weber voor het veroorzaken van aan drugsgerelateerde overlast. De dwangsommen werden bepaald op €5.000,- met een maximum van €20.000,-. Dat bedrag is geen boete, maar een zogeheten herstelsanctie. De dwangsom raakt verbeurd indien herhaling van de overtreding wordt begaan. Een preventieve werking dus. Dit zijn overigens gebruikelijke bedragen voor dergelijke overtredingen. Blijkt herhaling van de overtreding onverhoopt toch plaats te vinden, dan kan het bedrag aanmerkelijk worden verhoogd.

??????? ???????????, ????????? ?????????
Team veiligheid heeft de besluiten opgemaakt en voorbereid. Door drie van de vier drugsdealers werd hiertegen bezwaar aangetekend. Eén bezwaarschrift werd vroegtijdig al ingetrokken en twee zaken werden ter zitting gebracht bij de commissie bezwaarschriften. Na een inhoudelijke behandeling volgde de uitspraak. Die liet geen twijfel; de burgemeester werd in het gelijk gesteld en geadviseerd de besluiten in stand te laten. De bezwaarschriften werden ongegrond verklaard.

De dwangsommen blijven dus in stand. Dat betekent dat deze dealers een behoorlijke sanctie tegemoet kunnen zien als de politie of boa’s herhaling waarnemen. Die hebben in elk geval aangegeven hier extra alert op te zijn. Een goede zaak in de aanpak van drugsoverlast.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.