Hoge dwangsommen opgelegd drugsdealers parkeerplaats NS station Nieuwerkerk aan den IJssel

De burgemeester van Zuidplas heeft dinsdag 7 juni besloten aan twee personen hoge dwangsommen op te leggen voor het veroorzaken van drugsoverlast. Het tweetal maakte zich eerder schuldig aan de handel in verdovende middelen vanuit een voertuig op een parkeerplaats bij het NS-station in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een overdracht werd door de politie waargenomen waarna het voertuig van de locatie wegreed. Even later werd het voertuig door de politie tot stoppen gebracht. In het voertuig vond de politie meer softdrugs en een aanzienlijke hoeveelheid contant geld.

???????? ???????? ?????????
Naast de twee personen die een dwangsom opgelegd hebben gekregen, loopt er ook nog een dwangsom-procedure tegen twee andere personen die bij het voorval betrokken waren. Binnenkort wordt besloten of ook deze personen eenzelfde dwangsom opgelegd krijgen.

?????? ????????
Aan beide personen is een dwangsom opgelegd van €5000,- voor elke keer dat herhaling van de overtreding plaatsvindt. Daarbij geldt een maximum van €20.000,-. Deze bedragen kunnen indien noodzakelijk fors worden verhoogd. Dat is niet voor niets. Drugshandel op straat leidt tot overlast en zorgt voor ernstige aantasting van het veiligheidsgevoel. Handel in verdovende middelen gaat bovendien vaak gepaard met (excessief) geweld. Geweld dat zijn weg ook vindt naar de openbare ruimte.

???????????? ??????
Naast de strafrechtelijke aanpak door de politie en het Openbaar Ministerie, wordt ook ingezet op de bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Er wordt dus niet alleen ingezet op strafvervolging, maar er worden ook bestuurlijke maatregelen genomen om barrières op te werpen en criminele activiteiten te ontmoedigen. Dit kan bijvoorbeeld door het opleggen van dwangsommen, maar ook door het bestuurlijk sluiten van bijvoorbeeld een drugspand. Ook worden zoveel mogelijk kosten bij bestuurlijke maatregelen verhaald. Gemeenten, politie, OM en andere partners werken daarom nauw samen i.h.k.v. aanpak ondermijning.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.