Bandenprikker slaat toe in Capelle aan den IJssel

In buurgemeente Capelle aan den IJssel zit de schrik er bij autobezitters goed in, sinds zaterdag 19 november krijgt de politie meerdere meldingen en aangiftes binnen van auto-eigenaren die aangeven dat de banden van hun auto zijn lek geprikt. Ook in de nacht van woensdag 23 november op donderdag 24 november zijn er van tientallen auto’s de banden lek geprikt. De teller staat inmiddels op ruim honderd aangiftes. Reden voor Capelse burgemeester Oskam om diverse Capelse wijken aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied.

Eerder zijn er ook een groot aantal banden lekgeprikt in de omgeving van Krimpen aan de Lek.  Nu zijn er vooral in de omgeving van s’Gravenland, Dorpstraat, Bermweg, Merellaan en de omgeving van Slotlaan auto banden van voertuigen vernield. De politie onderzoekt of er een link is tussen het aantal lekgeprikte banden in de verschillende gebieden. Verder worden er zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen tegen dit probleem: zo wordt er onder andere in de nacht extra gesurveilleerd door agenten.

Burgemeester Oskam: “Helaas heeft de politie de dader of daders van de vernielingen nog niet te pakken. Uiteraard blijft het korps onvermoeibaar op zoek. Daarom doet de politie ook een oproep om eventuele beelden van bewakingscamera’s te delen met de politie. Waardevolle informatie die kan leiden tot aanhouding van de dader(s). Mochten u als bewoner verdachte situaties waarnemen, grijp dan nooit zelf in, maar bel direct met de politie via 112. De dader(s) loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties.”

Oskam hoopt dat de dader(s) van het lek steken van banden, dat vorig week begon in de Krimpenerwaard, snel wordt opgepakt: “deze overlast door het vernielen van eigendommen van Capellenaren en anderen is natuurlijk ontzettend vervelend en kost ook nog eens heel veel geld. De politie heeft een onderzoeksteam opgetuigd en is keihard aan het werk. Vanavond en morgen tussen 19.00 en 07.00 uur mag de politie in de 4 wijken mensen op straat preventief fouilleren. In de hoop daarmee de dader of daders te pakken te krijgen. Een zwaar middel, maar nu noodzakelijk. 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.