Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk zat Alexandria’66 eenvoudig opzij

VV-Nieuwerkerk boekte zaterdag 12 november een simpele overwinning op een zeer defensief ingesteld Alexandria’66 dat zelfs na achterstand de verdedigende stellingen nauwelijks verliet en bleef gokken op de snelheid voorin. Het was met name jammer voor de toeschouwers die daardoor een weinig opwindend duel voorgeschoteld kregen. De thuisploeg deed wat het moest doen; scoren en attent blijven voor de schaarse tegenstoot.

Trainer Ron Luijten had weer de beschikking over Rick Kramer na zijn schorsing, maar daarentegen was Rens Herweijer nog niet inzetbaar. Hij zal naar het zich laat aanzien volgende week weer aansluiten. Voor de rest liet hij logischerwijs na de 1-5 zege van vorige week op Strijen het elftal intact.

Het was vanaf de aftrap duidelijk wat de bedoelingen waren van de bezoekers. Het liet de bal aan Nieuwerkerk en wachtte geduldig af met veel mensen achter de bal hopende op succes in een schamele tegenstoot. In de 5e minuut kreeg Nieuwerkerk al zo’n waarschuwing, maar de verdediging liet zich niet verontrusten. Voor de rest speelde de wedstrijd voor de rust zich af op de helft van Alexandria’66. In de 9e minuut kwam Nieuwerkerk op voorsprong. Een verre ingooi van Bart Meeske kwam in het bezit van Rowendey Schoop die keurig controleerde en teruglegde op Stefan van Diest. Zijn harde schuiver was de doelman van Alexandria’66 te machtig en de 1-0 stond op het scorebord. Nieuwerkerk bleef daarna geduldig zoeken naar een tweede treffer, maar die viel niet tot aan de rust. Kansen voor een tweede treffer waren er wel geweest, maar de tactiek van de bezoekers uit Rotterdam-Oost slaagde tot dusverre dus in de opzet, echter zonder nauwelijks zelf iets te hebben gecreëerd op de helft van de tegenstander.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Nieuwerkerk viel aan en Alexandria’66 hield tegen, ofschoon de Rotterdammers nu wel een paar keer op de vijandelijke helft verschenen. In de 48e minuut wist Rowendey Schoop niet te profiteren van goed voorbereidend werk van Rens Blok en Stefan van der Vlegel. Zijn schoot vloog hoog over. Ook Shayron Curiël wist een kwartier later een voorzet van Philippe de Hartog niet met het hoofd te verzilveren. Ook hij mikte over. Na 65 minuten had Alexandria’66 de beste kans in een tegenaanval. Kevin de Geus redde met de vuisten en noteerde zijn eerste serieuze werk van de middag. Even later zag Maurice Treffers een kopbal uit een hoekschop van Shayron Curiël via de lat weer terug in het veld springen. De centrale verdediger moest in de 71e minuut geblesseerd naar de kant. Kas Hoenderop kwam hem vervangen. In de 74e minuut bouwde Nieuwerkerk eindelijk de voorsprong uit. Menno Homan bereikte met een prima dieptepass de op links uitgeweken Philippe den Hartog. De snelle aanvaller schoot vervolgens uit een moeilijke hoek knap raak. De strijd leek nu gestreden en prompt verscheen Alexandria’66 wat meer op de vijandelijke helft. Rowendey Schoop maakte in de 77e minuut plaats voor Remco Langerveld en in de 83e minuut moest Stefan van Diest die een prima wedstrijd speelde enigszins dizzy naar de kant. Rick Kramer mocht het restant van de wedstrijd volmaken. Dat Nieuwerkerk toch nog verder uitliep was niet meer dan gerechtigheid. In de 90e minuut werd Alexandria’66 nu wat meer naar voren opgeschoven, verrast door een combinatie tussen Remco Langerveld en Philippe den Hartog. Laatstgenoemde was weg aan de rechterkant en vond Stefan van der Vlegel bij de tweede paal. De aanvoerder schoot vervolgens zijn zevende treffer van dit seizoen binnen. Door het verlies van zowel Sparta als ook Spirit nestelt Nieuwerkerk zich als nieuwkomer in de tweede klasse in de kopgroep.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers (71. Kas Hoenderop) – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel – Stefan van Diest (83. Rick Kramer) – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop (77. Remco Langerveld) – Shayron Curiël.

Verslag : Paul van Leeuwen/VV Nieuwerkerk

Foto: Corinne Verkuil

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.