Parallelweg Zuid tast in duister: Wanneer gaat de straatverlichting weer aan ?

Al bijna twee weken is het in delen van de wijk Zuidplas in NIeuwerkerk aan den IJssel pikkedonker, de straatverlichting werkt niet waardoor er onder bewoners en weggebruikers een onveilig gevoel is ontstaan. En hoewel er al meerdere meldingen zijn gedaan blijft enige communicatie vanuit de gemeente tot dusver uit.

Wie de wijk Zuidplas in de avond en nachturen binnenrijd valt het meteen op, halverwege de Europalaan werkt de straatverlichting niet. Maar ook in een deel van de Parallelweg Zuid en de Ringvaartlaan staan de lantaarnpalen net als op het Mossenpad ( het fiets/looppad wat leidt van/naar het Oude Dorp) er werkeloos bij en is het pikkedonker.

´En zeker in deze donkere dagen levert dit risicovolle situaties op mede omdat er op de Parallelweg Zuid in de ochtend veel (schoolgaand) fietsverkeer is´ vertelt Annette  de Wit, bewoonster van de in de donker gehulde straat.  Annette heeft net als meerdere omwonende melding gedaan via het meldsysteem van de gemeente Zuidplas ( www.zuidplas.nl/meldinglicht).

Maar na het melden op site van de gemeente waarbij als automatische reactie komt dat de melding in behandeling is genomen blijft het stil, zo ook op vragen die JBN Nieuws aan de gemeente Zuidplas stelde over de situatie van deze defecte straatverlichting  komt tot dusver geen reactie.

In 2019 werd door de gemeenteraad van Zuidplas het plan Update Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) 2018-2021, goedgekeurd. Daarbij werd afgesproken dat de kwaliteit van het behandelen en afhandelen van klachten en storingen aan de openbare verlichting vanaf 2020 zou gaan verbeteren, ´Zuidplas werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening voor inwoners en bedrijven ´.

Zie ook:

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.