Molen Windlust viert Sint Pannenkoek

Zaterdag 19 November 2022, vanaf circa 11:15 uur, zullen pannenkoekenbakkers in molen Windlust, Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel, Sint Pannenkoek vieren.

Natuurlijk met door de molen gemalen en gebuild speltbloem. Sint Pannenkoek, ooit ontstaan in de strips van Jan, Jans en de kinderen, beleefd zijn 2e keer in de molen. Onze avontuurlijke beslagmaker Henk is weer bereid gevonden e.e.a. te bereiden. Want niet alleen pannenkoekenbeslag maar ook banketbakkersroom hoort bij de wijze waarop molen Windlust deze viering invult.

Naast de bekende pannenkoek, die natuurlijk heerlijk smaakt naturel of met suiker of stroop of zelfs beiden, wordt ook de wiekenpannenkoek samengesteld. Deze speciaal gevouwen, gevuld met banketbakkersroom en voorzien van een abrikoos, pannenkoek is, behalve erg smakelijk, een lust voor het oog. “De bakkers bakken tot 15:30 uur en hopen dat ze geen moment rust krijgen.” Aldus Rob Rosbergen, PR-man van de molen en 1 van de bakkers. “Want dan halen we een belangrijk deel van ons onderhoudsbudget voor de molen binnen.” Stichting Molen Kortenoord, eigenaar van molen Windlust, is voor een groot deel van haar onderhoudskosten afhankelijk van donoren en geld dat wordt opgehaald met evenementen zoals Sint Pannenkoek. Trek gekregen? Nog even geduld. Het duurt niet lang meer. En, met uw smakelijke aankoop breken we samen wellicht records.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.