Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk te sterk voor Strijen

Opnieuw een sterke wedstrijd van Nieuwerkerk dat slechts verweten kan worden dat het slordig was met het benutten van de kansen. Het frivole veldspel was de thuisclub zaterdag 5 november te machtig. Het kon er zelf te weinig tegenover stellen en kende de beste fase direct na rust waarin het ook de eretreffer liet aantekenen. Voor de rest was het overal Nieuwerkerk dat de klok sloeg en de thuisclub op alle fronten aftroefde.

Trainer Ron Luijten kon niet beschikken over Rens Herweijer. Een onwillige knie speelde de middenvelder parten. Shane van den Engel was vandaag een prima vervanger. Voor de rest was het elftal intact gelaten na het zinderend duel met Heinenoord van vorige week.

Nieuwerkerk opende direct met gevaar. Al in de eerste minuut belandde een hoekschop van Shayron Curiël op het hoofd van centrale verdediger Maurice Treffers, maar zijn kopbal ging naast het doel. Het eerste kwartier gingen beide ploegen redelijk gelijk op, maar daarna nam Nieuwerkerk het heft stevig in handen. Dit offensief resulteerde in twee treffers kort na elkaar. Eerst vond Stefan van Diest met een prima pass Stefan van der Vlegel die in de 20e minuut de 0-1 op het scorebord zette. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw raak. Philippe Hartog ontsnapte aan de rechterkant en legde de bal met een prima voorzet bij de tweede paal op het hoofd van Shayron Curiël die knap tegendraads aflegde op Shane van den Engel die vervolgens de bal met het hoofd binnen knikte. Strijen wist pas in de 29e minuut hier iets tegenover te zetten, maar doelman Kevin de Geus liet zich niet verrassen en redde ten koste van een hoekschop. Even later kwam Nieuwerkerk op 0-3. Rens Blok (uitstekend op dreef vandaag) vond Rowendey Schoop die met het hoofd aflegde op Stefan van der Vlegel. De aanvoerder nam de bal ineens op de schoen en schoot snoeihard binnen. Op slag van rust opnieuw op aangeven van Rowendey Schoop liet Stefan van der Vlegel de kans na zijn derde treffer van de middag te maken. De Strijen doelman voorkwam een grotere achterstand voor rust.

Ongewijzigd begon Nieuwerkerk aan de tweede helft, maar kwam het nu moeizaam op gang. Strijen probeerde en was de openingsfase feller en dat werd in de 55e minuut beloond met een tegentreffer. Kort daarvoor vergat Nieuwerkerk wel uit te lopen. Rowendey Schoop miste voor open doel na een combinatie tussen Stefan van der Vlegel en Shayron Curiël. Na de tegentreffer pakte Nieuwerkerk de draad weer op en creëerde het opnieuw een paar mooie kansen. Een schitterende crosspass van Shayron Curiël bereikte Philippe de Hartog die de bal op volle snelheid oppikte en buiten bereik van de doelman van Strijen hard en laag in de verre hoek raak schoot. Met Bilal Ouahabi en Remco Langerveld bracht trainer Ron Luijten nog twee verse krachten binnen het veld. Philippe den Hartog en Rowendey Schoop gingen naar de kant. In de slotfase was het Remco Langerveld nog die op aangeven van Bilal Ouahabi met een bekeken schot voor de meer dan verdiende vijfde treffer zorgde. Hopelijk kan Nieuwerkerk deze lijn doortrekken, want de meegereisde supporters genoten met volle teugen. Zaterdag a.s. Is Alexandria’66 te gast op sportpark Dorrestein.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog (70. Remco Langerveld) – Rowendey Schoop (70. Bilal Ouahabi) – Shayron Curiël.

Verslag: Paul van Leeuwen/VV Nieuwerkerk

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.