Van Horrorclown tot zombie of heks, angstige momenten tijdens Halloween optocht Nieuwerkerk

Na twee jaar corona stilte vond er vrijdagavond 28 oktober weer de grote Halloween Optocht plaats in Nieuwerkerk aan den IJssel. En met inzet van vele vrijwilligers en verkeersbegeleiders kan de organisatie van dit grote evenement met een tevreden blik terugkijken.

Waar het op een doorgaande vrijdagavond vrij rustig is in de Nieuwerkerkse straten, was het deze avond behoorlijk griezelig. Zombies, spoken, heksen en andere enge verschijningen verzamelden zich aan het begin van de avond voor snackbar Verhage in winkelcentrum Dorrestein. De fastfood winkel in Nieuwerkerk , al jaren trotse sponsor van de Halloween-optocht, trakteerde de aanwezigen op wat lekkers.

Nadat wethouder Frans Klovert rond 19:00 uur het startsein gaf voor de steeds populairder wordende wandeltocht liepen er vele deelnemers, groot en klein, door de straten richting de speeltuinvereniging. 

De opkomst was deze avond ver boven alle verwachtingen, de organisatie schat dat er meer dan 550 deelnemers mee wandelden. Dit zorgde er even voor dat er wat oponthoud ontstond op het Kleuterpad. Lopers werden daar de stuipen op het lijf gejaagd door De Witte bruid, een geestverschijning die volgens zeggen eerder haar man had vermoord.

Op het Kleuterpad beleefden wandelaars angstige momenten.

Maar ook op de Polderdreef hadden de bewoners er alles aan gedaan om de langslopende stoet ´Halloween-gangers´ te vermaken en te laten schrikken. Diverse bewoners hadden voor de gelegenheid hun huis versierd in Halloween-sfeer en werd men getrakteerd op griezelige situaties. De Speeltuin, omgetoverd tot 1 groot spookhuis zelf was het aankomstpunt van de optocht.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.