Zuidplas-Sport: LRC is een maat te groot voor Nieuwerkerk

Eersteklasser LRC was de laatste in de reeks van voorbereidingswedstrijden voor aanvang van de competitie voor de ploeg van trainer Ron Luijten. VV Nieuwerkerk startte zaterdag 24 september met een zeer aanvallende basiself, maar dat concept kon al vrij snel naar de prullenbak, want voor dat experiment was de ploeg uit Leerdam duidelijk een maat te groot.

Maurice Treffers, net teruggekeerd van vakantie, kampt nog met trainingsachterstand. Bart Meeske haakte met ziekteverschijnselen af in de warming -up. Verder had trainer Ron Luijten geen afwezige spelers.

Vanaf de aftrap had de thuisclub het initiatief en dat veranderde in het verdere verloop ook niet meer. Met veel positiewisselingen en prima combinatievoetbal heerste LRC op alle fronten. De goede bedoelingen van Nieuwerkerk met liefst vijf aanvallers de strijd aan te gaan, mislukte jammerlijk. Pas toen trainer Ron Luijten, Rowendy Schoop in de 25e minuut wisselde voor Rens Blok, waardoor Rens Herweijer doorschoof naar het middenveld,  werd de druk van de kant van de thuisclub wat minder. Maar toen keek Nieuwerkerk al tegen een hopeloze 3-0 achterstand aan. Enige lichtpunt toen was dat er nu wel meer de strijd werd aangegaan op het middenveld, maar echt gevaar richting doel van de kant van Nieuwerkerk viel pas voor het eerst in de 32e minuut te noteren. Shayron Curiel zag zijn inzet uit een goed lopende aanval door de doelman ten koste van een hoekschop onschadelijk worden gemaakt. Verder was Nieuwerkerk slordig in de opbouw en leverde het de bal te snel weer in. Dat de 4-0 voor de rust niet viel, mocht LRC zichzelf aanrekenen. Het kreeg hiervoor enkele goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Na rust keerden Philippe den Hartog, Kas Hoenderop en Shane van den Engel niet meer terug. Bilal Ouahabi, Kevin Kamerbeek en Jesse Asowata waren de vervangers. Nieuwerkerk deed nu wat meer mee, alhoewel het nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel verscheen. De 4-0 was een duidelijk presentje van de dienstdoende arbiter. Doelman Kevin de Geus greep in de 52e minuut in, maar daar zag de arbiter als één van de weinigen een strafschop in. De 5-0 viel in de 65e minuut na slordig uitverdedigen. Rick Kramer kwam nog voor Shayron Curiel in de 58e minuut. Slechts Remco Langerveld was daarna nog een keer in kansrijke positie, maar kwam net te kort voor succes. Voor de rest tikte LRC de bal rustig rond en bezorgde Nieuwerkerk nog enkele benauwde momenten, maar gescoord werd er niet meer. Voor Nieuwerkerk is er één troost; de kwaliteit die LRC vandaag liet zien, zal de ploeg in de competitie normaal gesproken niet tegenkomen. Al is het wel duidelijk dat zo aanvallend voor de dag komen straks ook geen echte optie is. Niet elk experiment leidt tot het gewenste resultaat. Maar beter nu getest in de voorbereiding.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel (46. Kevin Kamerbeek) – Kas Hoenderop (46. Jesse Asowata) – Menno Homan – Rens Herweijer – Philippe den Hartog (46. Bilal Ouahabi) – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Remco Langerveld – Rowendy Schoop (25. Rens Blok) – Shayron Curiel ( 58. Rick Kramer) .

Verslag: Paul van leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: