Scholen in Zuidplas verzamelen voetstappen

foto: gemeente Zuidplas

De afgelopen week hebben de leerlingen van drie scholen in Zuidplas (de Wingerd en de Loofboom in Nieuwerkerk aan den IJssel en de St. Jozef in Moordrecht) zogenaamde groene en gouden voetstappen verzameld.

Voor iedere keer dat ze lopend, fietsend of steppend naar school kwamen, kregen ze een groene voetstap; dus max 2 voetstappen per dag. Voor de keren dat ze korten douchten of vegetarisch aten, kregen ze een gouden voetstap. Verder hebben de kinderen nagedacht hoe we de wereld duurzamer kunnen maken. Deze ideeën hebben ze afgelopen vrijdag 23 september aan de wethouder aangeboden. En om de wethouder te helpen onthouden dat het belangrijk is om de fiets in plaats van de auto te gebruiken, kreeg hij een paar mooie groene fietssokken cadeau.

De gemeente daagt de Sint-Jozefschool, de Wingerd en CBS de Loofboom de komende weken uit om samen zoveel mogelijk voetstappen te behalen en daarmee zo dicht mogelijk bij het totaal van 1830 voetstappunten te komen. In de Kinderboekenweek (5 t/m 14 oktober) doet de Loofboom in Nieuwerkerk mee aan de Groene Voetstappen actie. Op 14 oktober gaat wethouder Wybe Zijlstra op bezoek bij CBS de Loofboom. Daar wordt ook de uitslag over het totaal behaalde Groene Voetstappunten bekend gemaakt. Zowel de Wingerd als de Sint-Jozefschool zullen tijdens de bekendmaking online aanwezig zijn.

Foto: Gemeente Zuidplas

Om de wethouder te helpen onthouden dat het belangrijk is om de fiets in plaats van de auto te gebruiken, kreeg hij een paar mooie groene fietssokken cadeau.
Foto: Gemeente Zuidplas

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.