Goede doelen golfweek Golfbaan Hitland brengt recordbedrag van 43.500 euro op voor meerdere goede doelen

Gezelligheid, sportief en culinair genieten én goede doelen ondersteunen: dit alles stond centraal tijdens de Hitland Golfweek van maandag 12 tot en met zaterdag 17 september op Golfbaan Hitland. In samenwerking met de Rotterdam Charity club zijn diverse events georganiseerd voor vier goede doelen: Stichting DaDa, Stichting Pallieter, Stichting Zeldzame Ziekten Fonds en de Joost Luiten Foundation. Bij de openbare events is de golfbaan kosteloos ter beschikking gesteld. Dankzij inschrijfgeld, een loterij en veiling is een totaalopbrengst van 43.500 euro bij elkaar gegolfd.

Een bedrag van 25.000 euro komt ten gunste van Stichting DaDa; een goed doel dat geld inzamelt voor projecten die het verblijf van een kind in het ziekenhuis aangenamer maken. Specifiek wordt de opbrengst ingezet voor vier projecten van DaDa: een speelkamer op de afdeling Neonatologie in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, spelmateriaal voor het recent geopende Jeroen Pit Huis in Amsterdam, een opknapbeurt van de snoezelruimte bij Stichting Omega Amsterdam en een
projectieapparaat voor afleiding van kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. Vier mooie projecten! Voor Stichting Pallieter is een bedrag van 5.500 euro beschikbaar gesteld, ook voor een specifiek project namelijk CityKids De Componist in het Rivium: zij krijgen nieuwe ontwikkelingsgerichte / handicapspecifieke materialen en fietsjes. Stichting Pallieter maakt zich in het algemeen sterk voor de zorg van zieke kinderen en zet zich onder andere in voor kinderhospices.

Voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds is een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld. Dit goede doel zet zich in voor kinderen, gezinnen en volwassenen die te maken hebben met een zeldzame aandoening – dat zijn ongeveer 1 miljoen Nederlanders (6% van de Nederlandse bevolking). ZZF zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen. Het resterende bedrag van 3.000 euro komt ten gunste van de Joost Luiten Foundation. Deze foundation heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn.

Jolanda Serné (Baanmanager Golfbaan Hitland) en Phyllis Lander (Stichting Pallieter)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.