Slimme zonnebrandpaal aan Zevenhuizerplas helpt bezoekers zich te beschermen tegen de zon

Wie op een stralende zomerdag ZUIDPLAS komt beleven wil dat natuurlijk op een veilige en gezonde manier. We herkennen het allemaal wel, na een mooie, zonnige dag kom je knalrood thuis. Op het strand aan de Zevenhuizerplas nabij de Strandgaper (Oud Verlaat/ Rottemerengebied) vind je daarom vanaf vrijdag 8 juli 2022 een slimme zonnebrandpaal. Je kunt je hier gratis insmeren én hij toont wanneer je moet smeren.

Goed smeren is belangrijk, maar mensen staan vaak niet stil bij de blijvende schade die verbranding van de huid oplevert. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgt te maken met een vorm van huidkanker. Nederland staat in de EU zelfs op de tweede plek van het meeste aantal gevallen van melanoom, een vorm van huidkanker. De gemiddelde Nederlander kan zich dus beter beschermen tegen de gevaren van de zon. De zonnebrandpaal op het strand aan de Zevenhuizerplas helpt de strandbezoeker en voorbijganger bewust te worden van het belang van smeren.

Terugdringen huidkanker met smeren, kleren en weren
Huidkanker is met 52% de meeste voorkomende kanker in Nederland. Het aantal diagnoses loopt hard op de afgelopen jaren, inmiddels zijn er meer dan 70.000 nieuwe jaarlijkse gevallen. De grootste oorzaak is te lange blootstelling van de huid aan de zon. De oplossing is daarom vrij simpel: Smeren, kleren en weren.

Smeeradvies
Op de zonnebrandpaal word je geadviseerd of je wel of niet dient te smeren. Dit wordt gedaan op basis van hoe hoog de UV-index – het risico om te verbranden – op dat moment is. Vanaf UV-Index 3 wordt insmeren belangrijk, na 25 minuten kan een onbeschermde huid al rood kleuren. In Nederland loopt het smeerseizoen vanaf ongeveer mei tot en met september.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.