Baggerwerkzaamheden Park Hitland

Tot december dit jaar laat het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard baggerwerkzaamheden uitvoeren in en rondom Park Hitland. Het gaat hierbij om baggerwerkzaamheden waarbij de laag slib/bagger van de bodem wordt verwijderd. Door het baggeren verbetert men de doorstroming en kwaliteit van het water in de sloot.

De baggerwerkzaamheden beginnen in juni 2022. Aannemingsbedrijf De Heer land en water B.V. uit Polsbroek voert de werkzaamheden uit namens het hoogheemraadschap. In totaal onderhoudt HHSK dertien kilometer aan sloten, daarbij wordt ongeveer 42.000 kuub baggerspecie verwijderd. Tijdens deze werkzaamheden worden duikers direct schoongemaakt.

Omwonenden ontvangen tweemaal een brief van het hoogheemraadschap met tekst en uitleg over de werkzaamheden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het verkeer goed te begeleiden worden er verkeersmaatregelen getroffen. Dit is met name het geval aan de ’s-Gravenweg. In samenwerking met de aannemer doet HHSK er alles aan om overlast zoveel mogelijk te beperken. Volgens planning zijn de baggerwerkzaamheden in december 2022 gereed.

De baggerwerkzaamheden hebben invloed op de leefomgeving van planten en dieren. In samenwerking met de aannemer neemt HHSK tijdens het baggeren de volgende maatregelen:

  • Zorgen voor voldoende vluchtwegen voor waterdieren, zoals vissen en amfibieën
  • Men gaat voorzichtig te werk langs de oevers om beschadigingen aan planten en nesten te voorkomen
  • Een ecoloog begeleidt de werkzaamheden en controleert de sloten op nesten en bijzondere planten- en diersoorten zodat we eventueel aanvullende maatregelen kunnen nemen.

Voor meer informatie & contact kun je terecht op de website van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.