Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk blijft bij LMO op 2-2 steken

Voetballend speelde VV Nieuwerkerk zaterdag 4 Juni een prima wedstrijd, maar het vergat uit de vele kansen met name na rust toe te slaan en zag LMO tot twee keer toe de leiding nemen vanuit een hoekschop waarbij te weinig kordaat werd ingegrepen en LMO simpel kon scoren. De afscheidnemende Bart Slob schoot in de slotfase via een strafschop de meer dan verdiende gelijkmaker binnen.

Trainer Ron Luijten miste vandaag Rowendey Schoop, Roy de Oude en Remco Langerveld. Doelman Kevin de Geus stond zijn plaats af aan Finn Koudijs. En Menno Homan kwam pas na rust in actie. Er waren basisplaatsen voor Ruben den Butter en Xander Laanen. Laatstgenoemde viel vorige week tegen Oud-Beijerland al verdienstelijk in en  vandaag leverde hij een prima prestatie op het middenveld.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Nieuwerkerk met veelvuldig balbezit de bovenliggende partij was. Het verscheen in de openingsfase een paar maal voor het vijandelijk doel, maar verder dan een buitenspeldoelpunt van Bart Slob kwam het niet. Aan de andere kant moest de jonge doelman Finn Koudijs pas in de 18e minuut voor het eerst echt ingrijpen. De corner die daaruit volgde werd hem wel fataal. Bij de tweede paal kon LMO simpel toeslaan. Nieuwerkerk bleef controleren en toen Rens Blok op links Rick Kramer weg stuurde was het Stefan van der Vlegel die vervolgens van dichtbij zijn 25ste treffer liet optekenen. Vijf minuten later dacht Nieuwerkerk op voorsprong te komen, maar Stefan van der Vlegel wist de pass van aanvoerder Bart Slob niet in een doelpunt om te zetten. Die viel wel onverwacht aan de andere kant. Opnieuw uit een hoekschop had de thuisploeg succes en leidde het tegen de verhoudingen in met 2-1. Op slag van rust leek de 2-2 in de maak, maar Stefan van der Vlegel werd ten onrechte voor buitenspel door scheidsrechter Durgunsu teruggefloten.

Na rust kwam Menno Homan voor Ruben den Butter. Nieuwerkerk werd steeds oppermachtiger, maar het verzuimde keer op keer de trekker over te halen. Aan de andere kant kreeg doelman Finn Koudijs nauwelijks iets te doen. Toch slaagde Nieuwerkerk er niet in de nummer 2 van de ranglijst de nekslag te geven. In de slotfase sloeg het pas toe en kwam het in ieder geval langszij. Uit de terecht toegekende strafschop door scheidsrechter Durgunsu na opnieuw een vloeiende aanval over diverse schijven schoot Bart Slob de 2-2 binnen. Het was de aanvoerder van harte gegund met deze treffer afscheid te nemen.

Einde van een knap seizoen met slechts twee nederlagen en een doelsaldo van 66-19 in 26 wedstrijden. En nu mag de ploeg van trainer Ron Luijten zich opmaken voor de tweede klasse.

Opstelling: Finn Koudijs – Ruben den Butter (46. Menno Homan) – Maurice Treffers – Bart Meeske (60. Kas Hoenderop) – Rens Blok – Xander Laanen (75. Tim Teeuwen) – Shane van den Engel – Bart Slob – Bilal Ouahabi (75. Tijani Tjin Ashoe) – Rick Kramer – Stefan van der Vlegel

Verslag: VV Nieuwerkerk/Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.