Zuidplas Sport: VV Nieuwerkerk laat Oud Beijerland langszij komen

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zag Nieuwerkerk na een 2-0 voorsprong (2x Roy de Oude) Oud Beijerland alsnog langszij komen dat daarmee de derde periodetitel binnen sleepte. Het gaf bovendien aanvoerder Bart Slob in de 83e minuut een passend eerbetoon in zijn laatste thuisduel na een prachtige carrière die maar liefst 16 jaar duurde.

Direct na rust bleef Shane van den Engel koel in zijn eigen strafschopgebied en behoedde hij met een prima actie Nieuwerkerk voor een achterstand. Daarna brak de beste fase van de thuisploeg aan. Met snelle aanvallen werd Oud-Beijerland nu onder druk gezet. Een prima opening van Bilal Ouahabi op Stefan van der Vlegel gaf de topscorer de gelegenheid de score te openen, maar doelman Donovan Levestone van Oud-Beijerland redde in eerste instantie. Roy de Oude schoot knap raak uit de rebound en dat betekende 1-0. Nieuwerkerk bleef aandringen. In de 57e minuut vond Stefan van der Vlegel opnieuw doelman Donovan Levestone op zijn weg, maar een minuut later was het alsnog raak. Nu was Stefan van der Vlegel de aangever en schoot Roy de Oude met een echte spitsengoal schitterend de 2-0 binnen. Een dubbele wissel volgde. Remco Langerveld en Rens Blok kwamen Kevin Kamerbeek en Shane van den Engel aflossen. Nieuwerkerk nam gas terug en gaf daarmee Oud-Beijerland de gelegenheid weer meer initiatief te nemen. In de 69e minuut kwam de aansluitingstreffer. Een vrije trap leek een prooi te worden voor doelman Kevin de Geus, maar hij zag Kenzo Sanches namens de bezoekers iets eerder met het hoofd toeslaan. Direct na de tegentreffer maakten Roy de Oude en Bilal Ouahabi plaats voor Jens Goosens en Xander Laanen. Jens Goosens had in de 78e minuut de levensgrote kans zijn ploeg definitief op winst te schieten, maar hij deed dit niet. Nauwelijks een minuut later kwam Oud-Beijerland alsnog uit een vlot lopende aanval  langszij toen Esra Pieters van dichtbij binnen tikte. De tussenstanden op de andere velden maakte vervolgens duidelijk dat Oud-Beijerland de periodetitel met deze stand wel in de zak had. Beide ploegen vonden de stand wel best zo. Minuut 83 werd door Nieuwerkerk vervolgens gebruikt om aanvoerder Bart Slob na 16 jaar massaal uit te wuiven.

Ook scheidsrechter Jan Nieuwdorp en de sportieve Oud-Beijerlanders gunden hem dit mooie afscheid voor eigen publiek. Even later mocht Oud-Beijerland het eigen feestje vieren. De derde periodetitel was een feit. Nieuwerkerk rest nog de wedstrijd met LMO als sluitstuk van deze competitie die gelukkig dit seizoen in zijn geheel is uitgespeeld. 

Opstelling: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (60. Rens Blok) – Maurice Treffers – Bart Meeske – Menno Homan – Rick Kramer – Bilal Ouahabi (70. Xander Laanen) – Bart Slob (83. Valentijn Kittel) – Shane van den Engel (60. Remco Langerveld) – Roy de Oude (70. Jens Goosens) – Stefan van der Vlegel.

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.