Vrijheidslunch Zonnebloem zorgt weer voor veel blije gezichten

Afgelopen dinsdag op 24 mei 2022 werden de deelnemers van de Zonnebloem hartelijk welkom geheten bij het tweede deel van de vrijheidslunch. Het bleek dat veel mensen op vrijdag 6 mei 2022 er niet bij konden zijn. Vanwege de teleurstelling daarover bij zowel de deelnemers als de vrijwilligers organiseerden wij voor hen ook een lunch.

De gasten kwamen in opperbeste stemming op eigen gelegenheid of gehaald door vrijwilligers rond 12.00 uur bij het restaurant binnen. Verwelkomd met een lekkere koffie of thee was er voor iedereen plaats. Het was nog een drukke bedoening. 

Het thema was de vrijheid; immers aansluitend op de activiteit van de Vrijheidsmaaltijd die we twee achtereenvolgende jaren niet konden organiseren. Het was dan ook de bedoeling dat de gesprekken tijdens de maaltijd hier over zouden gaan. Evenwel, gesprekken laten zich moeilijk sturen en iedereen had her over van alles en nog wat en men vermaakte zich prima. 

Iedereen kon van de kaart bestellen wat ze het liefste wilde eten. De keuken maakte er met ons een feestje van. Iedereen smulde naar hartelust. Voor mensen met voedselallergiën was aandacht. Voor hen werd de bestelling apart opgenomen en gemaakt. 

Tegen een uur of twee konden we vaststellen dat het een geslaagde lunch was. De deelnemers gingen weer voldaan huiswaarts. Zoals één van de gasten ze: “ik moet hier gewoon weer een dag van bijkomen”. Want we denken wel eens dat het voor iedereen gemakkelijk is om ergens een hapje te gaan eten. Voor onze deelnemers is het vanwege de lichamelijke beperking vaak al een probleem om naar een locatie te komen. Vaak blijkt ook de locatie niet ingericht te zijn voor mensen met een handicap. Mooi dat we in ons dorp o.a. bij de Brasserij De Berg zoiets prima kunnen organiseren!

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.