Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk grijpt titel bij FC IJsselmonde

Nieuwerkerk heeft na twee promoties de tweede klasse bereikt. Is dit bijzonder? Normaal gesproken niet. Dit doen wel meer clubs. Maar dit seizoen kan het ook anders en dan maak je gebruik van de het onrechtvaardige besluit van de bond, waarvoor spelen niet eens nodig is. Noemen ze bij de KNVB de horizontale overstap. Het blijft wrang en inconsequent dat de bond vorig seizoen zomaar tot deze stap is overgegaan en daar een aantal clubs waaronder Nieuwerkerk een flinke klap mee in het gezicht gaf. Juist deze clubs moesten namelijk verplicht bij een overstap in de periode daarvoor vanaf de onderkant (vierde klasse) instromen en dat terwijl Nieuwerkerk destijds in de zondag eerste klasse speelde.

Felicitaties en respect voor deze echte sportieve prestatie aan spelersgroep en staf die ook nog eens extra werd belemmerd door twee onafgemaakte Corona-seizoenen.

Trainer Ron Luijten moest het vandaag wel zien te klaren zonder de inbreng van de twee aanvallers t.w. Remco Langerveld en Rowendey Schoop. Beiden vanwege een schorsing. Roy de Oude en Jens Goossens startten in de basis.

Nieuwerkerk vergat in de beginfase de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Twee dotten van kansen werden door Bilal Ouahabi en Stefan van der Vlegel om zeep geholpen. Ook de derde poging trof geen doel. Het was Roy de Oude die uit een prima dieptepass van Menno Homan op de doelman van FC IJsselmonde afging, maar andermaal bleef een doelpunt uit. Daarna speelde de strijd zich veelal af op het middenveld en waren de kansen schaars. FC IJsselmonde kreeg na een klein half uur spelen een grote kans, maar het wist de score niet te openen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Opnieuw verzuimde Nieuwerkerk via Stefan van der Vlegel na voorbereidend werk van Roy de Oude toe te slaan. Intussen werd ook de stand bij de concurrentie bijgehouden en toen steeds meer duidelijk werd dat SSS als enige concurrent op verlies stond, nam de ploeg van trainer Ron Luijten langzaamaan wat gas terug en koesterde het de 0-0 stand. Een stand die FC IJsselmonde ook kennelijk wel prima vond, want het lange aftellen naar de begeerde titel werd al vroeg ingezet. Met Rick Kramer en Mika van Eerten voor Shane van den Engel en Jens Goossens gebeurde in het laatste kwartier van de wedstrijd niet echt veel meer. Scheidsrechter Dingemanse die een betrekkelijk makkelijke middag kende, maakte er een einde aan en het Nieuwerkerkse feest kon beginnen.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel (Rick Kramer) – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Bart Slob – Bart Meeske – Bilal Ouahabi – Jens Goossens (Mika van Eerten) – Roy de Oude – Stefan van der Vlegel.

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.