Flexwoningen in Nesselande, bewoners vrezen overlast en waarde-daling woningen

Het nieuws over de plannen van de buurgemeente Rotterdam om in Nesselande ongeveer 150 zogenaamde flex woningen te plaatsen is met grote verdeeldheid bij de inwoners aldaar ontvangen zo is op te maken uit de vele reacties op de facebookpagina voor Nesselande; Je Bent Nesselander als

Rotterdam biedt de komende jaren ruimte voor ongeveer 700 compacte woningen,  zogenoemde flexwoningen. Dit zijn vooral sociale huurwoningen, waarvoor ook het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. Er zijn plekken gezocht en gevonden. Andere mogelijkheden worden nog volop onderzocht. Het gaat om plekken die 10 tot 15 jaar beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden voor dit type woningen.

Aan de rand van Nesselande heeft de gemeente Rotterdam  een niet gebruikte zone langs de Laan van Magisch Realisme, tussen de bedrijven en de weg op het oog. Op deze plek is ruimte voor kantoren maar daar is momenteel niet veel vraag naar. Dit betekent dat er een mogelijkheid is om hier tijdelijk woningen te plaatsen. Er wordt gedacht aan circa 150 kleine woningen, die worden geplaatst voor een periode van 10 tot 15 jaar.

De gemeente Rotterdam ziet de plannen zitten, vele bewoners in Nesselande denken daar anders over. Zo vreest men een waardedaling van de woningen en verwacht men overlast.

Mensen in Nesselande moeten niet zo zeiken! Ze voelen zich verheven boven de rest van de wereld. Er is een behoorlijk woningtekort in Nederland dus alle extra huizen zijn welkom.

Nou, dat zal me een teringzooitje worden en geven zeg. De koopwoningen worden minder waard om nog maar te zwijgen over de enorme overlast die dit gaat geven.

Hier staan dure woningen met deze units zakt de waarde van onze huizen. Toen wij voor het eerst over Nesselande hoorde en wat voor huizen er kwamen werd er gezegd dat het een wijk werd in het duurdere segment woningen , dus voor mensen die meer te besteden hebben als de doorsnee burger, ook zou er geen sociale woningen bouw komen maar ook dat is geen waarheid geweest.

Lekker bouwen kunnen onze eigen jongeren misschien ook een woning krijgen !!!

Meer reacties leest u op de facebookgroep voor Nesselande: Je Bent Nesselander (kleine broertje van de facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.