Scouting Dorus Rijkers Nesselande viert 75-jarig bestaan

Dit weekend vierde Scouting Dorus Rijkers Nesselande haar 75 jarig jubileum. Het jubileumjaar startte afgelopen vrijdag met een borrel voor o.a. oud leden, -bestuur, -leiding,  maar ook vertegenwoordigers van Scouting Nederland, gemeente Rotterdam, wijkraad Nesselande, WSV Buurman en sponsoren aanwezig waren.

Er werd kort stilgestaan bij het ontstaan van de vereniging en de landelijke, regionale en lokale samenwerkingen. Maar er werd vooral stilgestaan bij alle betrokken vrijwilligers en leden. “waar we echt niet zonder kunnen, zijn de leden die het mogelijk maken om er elke week weer een feestje van te maken. Zonder leden geen vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging er niet al 75 jaar zijn”, aldus voorzitter Robin Kleen.

Onder toeziend oog van alle aanwezigen werden een aantal mensen in het zonnetje gezet (oud leiding, -bestuursleden, huidig bestuurslid en -leiding. Voor de scouts zelf was er zaterdag een speciale opkomst die feestelijk werd afgesloten met een BBQ voor alle leden, ouders en familieleden.

Tijdens dit feest werden alle kinderen in het zonnetje gezet en kregen ze een speciale jubileumbadge uitgereikt, de vereniging kreeg vanuit het bestuur een foto aangeboden met daarop alle kinderen en leiding. Deze foto vertegenwoordigt een kopie van 75 jaar geleden en zal vooral een mooie herinnering zijn aan dit jubileumweekend.

Scouting Dorus Rijkers Nesselande

Scouting Dorus Rijkers Nesselande komt voort uit Scoutinggroep Dorus Rijkers, een waterscoutinggroep die al sinds 28 sept 1948 actief is in Rotterdam. De groep is vernoemd naar de zeeheld Dorus Rijkers. Wij zijn sinds 2008 gevestigd in Nesselande. Elke week staan onze gekwalificeerde vrijwilligers van de groep klaar voor alle kinderen die bij ons het Scoutingspel willen spelen. Onze Scoutinggroep biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding.

Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfredzaamheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Naast de speltakleiding, die wekelijks de programma’s verzorgt, zijn ook de bestuursleden en ouders actief bezig om onze leden een geweldige Scoutingervaring te bezorgen. Onze Scoutinggroep is aangesloten bij de overkoepelende, landelijke organisatie Scouting Nederland de grootste jeugdorganisatie van Nederland.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.