Negatief zwemadvies zwemlocaties Zevenhuizen

Zeker met deze warme dagen is het erg verleidelijk om een frisse duik te nemen in een van de wateren die Zuidplas en omgeving rijk is. Eerder adviseerde zwemwater.nl dit niet in te doen nabij het strandje van de Zevenhuizerplas aan de Strandweg in Zevenhuizen. Nu geldt dit advies ook voor het water van de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen.

Zwemmen op beide locaties niet aan te raden wegens zwemmersjeuk, je loopt in dit water grote kans huidirritaties op te lopen.

Aan het strandje aan de plas, waar naast het reguliere strand ook het nudistenstrand en hondenstrandje zijn gelegen, zijn veel ganzen en eenden aanwezig. Mogelijk zou een wormsoort die bij eenden en ganzen voorkomt een oorzaak kunnen zijn. De larven van de worm kunnen irritatie geven aan de menselijke huid, wat dan weer resulteert in een allergische reactie: zwemmersjeuk. Het water aan de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen veroorzaakt ook huidklachten zoals jeuk en bultjes: een nader onderzoek is ingesteld.


Voor het strandgedeelte van de Zevenhuizerplas aan de kant van Nesselande is volgens de site zwemwater.nl geen negatief zwemadvies afgegeven.

Drukte aan het strand van Nesselande

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.