Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk moet diep gaan tegen Den Bommel

De uitslag 0-3 doet anders vermoeden, maar Nieuwerkerk moest 90 minuten lang strijd leveren tegen een fysiek en fanatiek Den Bommel dat geen duel schuwde en Nieuwerkerk nauwelijks de ruimte gaf op de slechte en hobbelige grasmat het eigen spel te spelen. Individuele klasse gaf tenslotte de doorslag. Ook vandaag was Stefan van der Vlegel weer belangrijk met twee doelpunten.

Trainer Ron Luijten had de voltallige selectie tot zijn beschikking, dus ook Roy de Oude die de twee laatste duels aan zich voorbij moest laten gaan.

Voetballend was Nieuwerkerk al direkt de bovenliggende partij, maar de thuisploeg gaf vanaf de eerste minuut geen duimbreed ruimte in de duels. Toch noteerde Nieuwerkerk de eerste kans na 5 minuten. Rowendy Schoop controleerde en gaf Remco Langerveld de kans uit te halen. Het veld bleek een onwillige factor en het schot ging over. Vijf minuten was het wel raak. Opnieuw was Rowendy Schoop de aangever en nu was Stefan van der Vlegel wel succesvol in de afronding. Ondanks de vroege voorsprong lukte het Nieuwerkerk niet rust in het spel te brengen. Deels kwam dit door het opportunisme van de thuisploeg dat alles in de strijd gooide en er een heuse vechtwedstrijd van maakte. De Nieuwerkerkse achterhoede was echter zoals de laatste weken ook vandaag opnieuw moeilijk te kloppen en stond de thuisploeg nauwelijks echte kansen toe. Als er van enig gevaar sprake was dan kwam dit voort uit een vrije trap of hoekschop. Zo moest doelman Kevin de Geus in de 12e minuut handelend optreden bij een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied. Veel duels werden op het middenveld uitgevochten en wist ook Nieuwerkerk Den Bommel niet echt vast te zetten. In de 25e minuut was er nog een kans voor Den Bommel, maar de inzet ging naast. Nieuwerkerk dacht in de 35e minuut de marge te verhogen toen Rick Kramer uit een vrije trap het hoofd van Rowendy Schoop vond. De spits kopte knap binnen, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Na de pauze had Nieuwerkerk tot tweemaal toe de kans de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Zowel Remco Langerveld (schot naast) als Rick Kramer (paal) deden dit niet. Den Bommel had niets te verliezen en stuurden steeds meer manschappen naar voren. Nieuwerkerk hield de controle, maar had het bij tijd en wijle behoorlijk zwaar mede door een aantal makkelijk gegeven vrije trappen van arbiter de Graaf in het voordeel van de thuisploeg. In de 60e minuut werd Rick Kramer afgelost door Roy de Oude. Den Bommel behield de druk, maar grote kansen leverde dat niet echt op. In de 73e minuut kwam Jens Goossens in het veld voor Rowendy Schoop en wist Nieuwerkerk weer wat meer op de andere helft te spelen. Na een prima actie van Roy de Oude in de 84e minuut, kwam Remco Langerveld aan de linkerkant in balbezit die vervolgens met een bekeken voorzet de bal precies in de loop van de aanstormende Jens Goossens legde. Hij schoot hard en laag de 0-2 op het scorebord. Het was de laatste actie van Remco Langerveld die het veld verliet voor Jesse Asowata. In de slotminuut leek Jens Goossens op weg naar zijn tweede treffer, maar hij zag zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld inspringen. Diep in blessuretijd was dit wel toebedeeld aan Stefan van der Vlegel die na een prima steekpass van Jesse Asowata vrij op de doelman van Den Bommel kon afgaan en keurig afrondde en daarmee de 0-3 einduitslag bepaalde. Een belangrijke zege in de race om de titel want ook de achtervolgers maakten geen fout deze speelronde.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Rick Kramer (60. Roy de Oude) – Bart Meeske – Bart Slob – Stefan van der Vlegel – Remco Langerveld (85. Jesse Asowata) – Rowendy Schoop (73. Jens Goossens)

Verslag: Paul van leeuwen/VV Nieuwerkerk

Kopfoto: Jolanda van het Kaar

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.