Opwaarderen afvalpas niet meer nodig, maar let op, de rekening komt achteraf

Zondag 1 mei is de gemeente Zuidplas gestart met een nieuwe manier van het afrekenen van het storten van afval in de ondergrondse restafvalcontainers in de gemeente. De afvalpas kan vanaf nu gebruikt worden zonder saldo. Het bedrag per opening van de container verandert niet, dit blijft € 1,50. 

De stortingen worden vanaf nu achteraf afgerekend via een jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag. Het tegoed dat inwoners na 1 mei nog op hun afvalpas hebben staan wordt met de belastingaanslag in 2023 verrekend. De gemeente laat weten dat net als bij de andere gemeentelijke heffingen, indien gewenst, dit bedrag in 10 termijnen betaald kan worden.

Waarom niet langer vooraf betalen?

Het systeem voor de ondergrondse containers is verouderd en de leverancier stopt met het ondersteunen van het registratiesysteem. Voor de gemeente was dit aanleiding om te kijken of het anders en beter kan. Om het voor inwoners gemakkelijk te maken zorgen we ervoor dat zij niet meer bij een dichte container staan door een tekort aan saldo.

Brief met toegangscode

Alle gebruikers van ondergrondse containers hebben inmiddels een brief ontvangen met informatie over deze verandering. Hierin staat ook een toegangscode tot een nieuwe website om zelf de stortingen op de container te kunnen volgen. Ook is er een overzicht van veelgestelde vragen toegevoegd bij de brief. Deze is ook te vinden op www.cyclusnv.nl/faqzuidplas of op www.zuidplas.nl/afval.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.