Aanvraag € 800 energietoeslag nu mogelijk

Vanaf 2 mei kan ieder huishouden met een lager inkomen de energietoeslag van € 800 aanvragen. Dit geld geeft de regering voor de hoge kosten van energierekening. Een
huishouden kan het geld in 2022 1 keer aanvragen. Mensen uit Zuidplas kunnen de aanvraag doen bij IJsselgemeenten op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.


Inkomen bekend? Dan geen aanvraag!
IJsselgemeenten betaalt de energietoeslag aan veel huishoudens automatisch. Dit kan omdat de gemeente het inkomen kent. Zij hoeven de toeslag dan niet meer aan te vragen. Eind maart kregen al ruim 2.100 huishoudens de toeslag. Dit waren huishoudens met een uitkering of bijzondere bijstand voor bewindvoering van IJsselgemeenten. Rond 29 april hebben de laatste mensen uit deze groep het geld op hun rekening gekregen. Dan krijgen ook de andere mensen met bijzondere bijstand of aanvullende inkomensondersteuning (AIO) op hun AOW-pensioen van de Sociale Verzekeringsbank de € 800 op hun rekening.

Wel zelf aanvragen
Andere huishoudens moeten zelf de toeslag aanvragen. Dit zijn mensen met een WW-uitkering, een laag inkomen uit werk of een eigen onderneming. De gemeente kent namelijk hun inkomen niet. Aanvragen kan vanaf 2 mei tot en met 31 december 2022 via www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag. Hier staan ook de voorwaarden. Dit kan digitaal en met een formulier. Het formulier staat ook op de website. Ook kunnen mensen het formulier bij de informatielijn van IJsselgemeenten aanvragen. Mail de informatielijn op: socialezaken@ijsselgemeenten.nl of bel: (010) 284 8457 (op werkdagen van 8.00 – 14.00 uur).

‘Gebruik de energietoeslag voor de energierekening’
Wethouder Jan Willem Schuurman (Werk en Inkomen) hoopt dat iedereen die recht op de toeslag heeft, er gebruik van maakt. “We willen de financieel meest kwetsbaren helpen met deze energietoeslag. Want de kosten voor energie zijn het laatste jaar enorm gestegen. Dat merkt u waarschijnlijk bij de jaarafrekening of als u een nieuw contract moet afsluiten. Deze toeslag helpt u daarbij.”

Hulp bij de aanvraag
Stichting ZO! kan helpen bij de aanvraag. Ook als mensen hun rekeningen niet kunnen betalen of schulden hebben. Neem contact op via www.stzo.nl, geldzaken@stzo.nl of 06 – 14417050 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.