Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk ruim langs Groote Lindt

Nieuwerkerk begon zaterdag 16 april tegen Groote Lindt zonder Rowendy Schoop en Roy de Oude. Wel was er, na zijn blessure, weer een basisplaats voor Maurice Treffers, waardoor de verdediging weer op volle sterkte was. In de aanval was er een basisplaats voor Mika van Eerten, als diepe spits.

Nieuwerkerk begon sterk aan het duel en al na 2 minuten stond de stand 0-1 op het scorebord. Mika van Eerten controleert de bal in het strafschopgebied van de tegenstander en geeft de bal mee aan Stefan van der Vlegel die de 0-1 hard binnen schiet. Daarna volgt een periode waarin Nieuwerkerk de bovenliggende partij is, maar vergeet zichzelf te belonen. Veel Nieuwerkerkse aanvallen gaan via de vleugels, maar veel voorzetten zijn prooi voor de verdedigers van Groote Lindt die massaal achter de bal blijven. In de 26e minuut komt Nieuwerkerk wel door: een aanval over rechts komt bij Bart Slob, die hard voorzet. De bal wordt bijna door iedereen gemist, maar niet door de bij de tweede paal staande Maurice Treffers die binnen schiet 0-2. Ook na deze treffer blijft Nieuwerkerk de bovenliggende partij en heeft doelman Kevin de Geus een vrije middag.

In de tweede helft neemt Nieuwerkerk gas terug, waardoor Groote Lindt optisch gevaarlijker wordt. Ze komen meer tot aanvallen, maar kansen ontstaan er niet voor de Zwijndrechtenaren. Ook Nieuwerkerk komt niet meer echt tot aanvallen, het verzorgde spel van de eerste helft lijkt verdwenen. Beide ploegen hanteren de lange bal. Als er al kansen zijn, ontstaan die door individuele acties. Zo krult Stefan van der Vlegel een bal in de bovenhoek, maar de goalie van Groote Lindt kan ten koste van een corner redden. Remco Langeveld schiet uit een corner net over. En Groote Lindt: ze strijden hartstochtelijk, maar worden niet gevaarlijk. In de 70e minuut wordt de moegestreden Mika van Eerten vervangen door Bilal Ouahabi en in de 85e minuut gaat Rick Kramer naar de kant voor Jesse Asowata. Het venijn zit hem in de staart: eerst wordt een schot van Stefan van der Vlegel door de keeper en de paal gekeerd, maar enkele minuten later schiet de aanvaller toch de 0-3 binnen uit een voorzet van links van Bilal Ouahabi. De volle winst is binnen en de achtervolgers leidden de allemaal puntenverlies.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers -–Menno Homan – Rens Blok – Bart Slob – Bart Meeske -– Rick Kramer (85. Jesse Asowata)– Remco Langerveld – Mika van Eerten (70. Bilal Ouahabi) – Stefan van der Vlegel.

Verslag: Rene Govers

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.