Geslaagde inzamelactie noodopvang Oekraïense vluchtelingen Zuidplas

De inzamelingsactie voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen afgelopen  zaterdag 2 april was een groot succes! De actie verliep, dankzij de inzet van zo’n 30 vrijwilligers, heel gesmeerd. Het weer zat ook mee en de onderlinge sfeer was uitstekend.

Er waren 480 donaties van particulieren en ook nog een aantal donaties van bedrijven. Rond 14 uur werd de inzamelactie afgerond in de Noodopvang onder het genot van koffie, broodjes en gesponsorde bitterballen van Snackbar Verhage.

´Het was heel mooi en fijn om te zien dat alle vrijwilligers samenwerkten voor één gezamenlijk doel´ laat de organisatie weten

organisatie noodopvang

Vrijdagmiddag 8 april  vond de oplevering plaats van de noodopvang. Volgende week woensdag, 13 april, wordt de eerste groep vluchtelingen verwacht in de noodopvang. Men verwacht een eerste groep van 30-40 personen. Hoe de samenstelling er exact uit gaat zien is nu nog niet bekend, maar waarschijnlijk bestaat deze groep vooral uit vrouwen met kinderen. Inmiddels hebben ruim 70 vrijwilligers aangegeven mee te willen draaien in het vrijwilligersrooster van de noodopvang.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.