Raadsbrede aftrap van het formatieproces, Dick Alblas aangesteld als formateur

Na de verkiezingen van 16 maart heeft ChristenUnie/SGP als grootste partij voorgesteld om met VVD, CDA en D66 te gaan onderhandelen over een coalitieakkoord en een nieuw college. De partijen hebben gekozen voor een (externe) formateur, in de persoon van Dick Alblas. Tijdens een raadsbrede bijeenkomst op woensdag 6 april jl., hebben alle partijen kennisgemaakt met de formateur.

Dick Alblas is inwoner van de gemeente Zuidplas en lid van het bestuur van de SGP. Na een carrière in de financiële recherchepraktijk en de private forensische accountancy is Dick in 2018 overgestapt naar de advocatuur. 

De beoogde coalitiepartijen gaan met de formateur het formatieproces in. Er wordt onderhandeld aan de hand van vier hoofdthema’s; Duurzaamheid, Wonen, Zorg & Gezondheid en Bereikbaarheid & Mobiliteit. Daarbij is het de ambitie te komen tot een coalitieakkoord met een zo breed mogelijk draagvlak.

Dick Alblas

Op woensdag 6 april jl. zijn op een informatiebijeenkomst voor alle partijen de feiten en cijfers gepresenteerd over de hoofdthema’s. Op zaterdag 9 april is het formatieproces gestart met een bijeenkomst waarvoor alle politieke partijen waren uitgenodigd. Doel van de bijeenkomst was voorafgaand aan de onderhandelingen de dialoog te voeren over de hoofdthema’s en raadsbreed inbreng te leveren. Deze inbreng vormt de basis voor de onderhandelingen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.