Noodopvanglocatie in Zuidplas is klaar voor gebruik

Op 14 maart zette de gemeente Zuidplas de eerste stap in het voormalige Rabobank-gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat 31. Samen met de eigenaar Stebru werd een plan gemaakt om de locatie zo snel mogelijk in te richten als noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Nu, op 8 april is de locatie klaar voor gebruik en worden de eerste Oekraïense vluchtelingen vanaf woensdag 13 april opgevangen in de gemeente Zuidplas.

Zonder de vele vrijwilligers was het niet gelukt
Na een oproep van de gemeente meldden zich veel vrijwilligers om te helpen bij de realisatie van het pand. De vrijwilligers hebben onder begeleiding van Stichting ZO! samen met de aannemers er voor gezorgd dat het pand een echte metamorfose heeft ondergaan. De faciliteiten zijn er nu om vluchtelingen minimaal zes maanden op te vangen. De grote ruimtes in het gebouw zijn met nieuwe wanden omgebouwd tot kamers, met daar middenin gemeenschappelijke ruimtes. Per gezin is er een kamer. Elke kamer heeft daglicht, bedden, een kast, een tafel en stoelen. Daarnaast is het mogelijk om ook zelf te wassen, af te wassen en zijn er keukens om kleine maaltijden, zoals een paar pannenkoeken, te bereiden.

Op dinsdag 12 april is het mogelijk binnen een kijkje te nemen
Dit kan op dinsdag 12 april tussen 10.00 uur en 12.00 uur of tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Aanmelden is verplicht, via Maakzuidplas.nl. Er is beperkt plek.

Noodopvang voor 120 vluchtelingen in Zuidplas
Het kabinet heeft aan alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland gevraagd om per veiligheidsregio op dit moment 2000 opvangplekken te creëren voor Oekraïners die vluchten vanwege de oorlog in hun land. Dit betekent dat er in Zuidplas ongeveer 120 vluchtelingen komen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.