Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk overklast S Gravendeel in eigen huis

Na het midweekse verlies tegen LMO heeft Nieuwerkerk in en tegen ‘s Gravendeel het juiste antwoord gegeven. Het klopte de thuisploeg zaterdag 2 april met speels gemak. De combinaties waren terug in de ploeg van trainer Ron Luijten en dat zorgde voor fraaie treffers en bij vlagen uitstekend veldspel. De uitslag 0-6 was geenszins geflatteerd, want die had zeker nog veel hoger kunnen uitvallen.

Dit gebeurde nog zonder de inbreng van de nog altijd geblesseerde Maurice Treffers. Daarentegen waren wel doelman Kevin de Geus, Stefan van der Vlegel en Bart Meeske weer inzetbaar.

Vooral de terugkeer van Stefan van der Vlegel zorgde voor de nodige extra aanvallende impulsen. De middenvelder scoorde zelf tweemaal, maar was ook bij veel combinaties betrokken. Al in de 8e minuut leek hij op weg naar de openingstreffer, maar zijn schot ging naast. In de 14e minuut had hij wel succes toen hij in een rebound de 0-1 op het scorebord zette na een actie van Roy de Oude die eerst op een tegenstander stuitte. Nieuwerkerk bleef aanvallen. In de 19e minuut bracht  Stefan van der Vlegel in de combinatie Remco Langerveld in stelling. Zijn schot werd door de doelman van de thuisploeg tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop mikte de vrijstaande Roy de Oude net over het doel. Toch hoefde de meegereisde aanhangers niet lang te wachten op de tweede treffer. Menno Homan zette aan de linkerkant Roy de Oude aan het werk die vervolgens op snelheid zich van een paar tegenstanders ontdeed en ook de doelman van ‘s Gravendeel in de korte hoek verschalkte. De thuisploeg deed iets terug, maar zag een prima aanval op de lat boven doelman Kevin de Geus uiteenspatten. Daarna was het weer louter de aanvalsdrift van Nieuwerkerk dat de klok sloeg. Eerst was het Rowendy Schoop die met een prima pass Remco Langerveld de gelegenheid gaf de 0-3 binnen te schieten en vervolgens werd Roy de Oude binnen het zestienmetergebied van de sokken gelopen en schoot Rowendy Schoop de toegekende strafschop onberispelijk binnen. De score had toen al gemakkelijk verder opgevoerd kunnen worden, want Nieuwerkerk was daarna tot aan het rustsignaal opnieuw een aantal keer dichtbij.

Na rust met Valentijn Kittel voor de uit voorzorg in de kleedkamer achtergebleven Bart Meeske ging Nieuwerkerk verder met een aantal fraaie combinaties. De 0-5 viel al in de 50e minuut toen een Remco Langerveld en Rowendy Schoop een aanval opzetten die door Stefan van der Vlegel werd afgerond. In de 54e minuut moest Kevin de Geus een keer handelend optreden en hij deed dit met verve. Daarna was het een ware aanvalsgolf van Nieuwerkerk, maar de kansen bleven onbenut. Het meest dichtbij was Valentijn Kittel die een hoekschop van Rick Kramer met het hoofd verlengde en de paal trof. In de 67e minuut maakte Rens Blok plaats voor Kas Hoenderop. Vijf minuten later een dubbele wissel. Remco Langerveld en Rick Kramer gingen naar de kant. Bilal Ouahabi en Rick van de Kreke kwamen in hun plaats. Voor het spelbeeld maakte het weinig uit. Nieuwerkerk bleef heersen. In de 75e minuut was het Rowendy Schoop die ook zijn tweede treffer van de middag scoorde. Stefan van der Vlegel was de aangever na een combinatie met Rick van de Kreke. Tim Teeuwen kwam in de slotfase nog voor Stefan van der Vlegel, maar ondanks opnieuw een paar prima uitgespeelde kansen vielen er geen meerdere treffers. Het slotwoord was aan doelman Kevin de Geus die vlak voor tijd nog een vrije trap met een prima save tot hoekschop verwerkte. Deze overwinning brengt Nieuwerkerk weer terug aan kop, mede omdat de concurrentie in deze speelronde nu punten liet liggen.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Bart Meeske (46. Valentijn Kittel) – Menno Homan – Rens Blok ( 67. Kas Hoenderop) – Bart Slob – Stefan van der Vlegel (86. Tim Teeuwen) – Rick Kramer ( 72. Bilal Ouahabi) – Remco Langerveld ( Rick van de Kreke) – Rowendy Schoop – Roy de Oude

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: