Zuidplas-Sport: CKV-Nieuwerkerk knokt zich naar gelijkspel in eerste play-off

CKV Nieuwerkerk strijdt de komende twee weken voor een plek in de nieuw te vormen Tussenklasse. Na de teleurstellend verlopen korte zaalcompetitie is het aan Nieuwerkerk om zich op te richten. De tegenstander in die eerste play-off is geen makkelijk: de geroutineerde Korfbal League-degradant Tempo uit Alphen aan de Rijn. Na een goede start van Nieuwerkerk nam een ontketend Tempo dinsdagavond 29 maart de wedstrijd in handen. Met een fantastisch schotpercentage namen de gasten een voorsprong van vijf punten in de Kleine Vink. Nieuwerkerk knokte zich terug tot 10-12, maar wederom was het Tempo dat uitliep. Ruststand 11-16. Werk aan de winkel voor Nieuwerkerk. In de tweede helft was Tempo een stuk minder. Punt voor punt kwam Nieuwerkerk dichterbij. Op 18-20 was invaller Gerhard Goud(erjaan) waard voor Nieuwerkerk. Met twee goals zette hij Nieuwerkerk naast Tempo. 20-20 werd ook de eindstand. Zaterdag wordt het beslist in Alphen aan de Rijn. De returnwedstrijd begint om 19:00u in de Limeshallen.

Twee teams die best tegen elkaar hadden willen spelen. Maar dan wel in de strijd om de Hoofdklassefinale. Dit hadden toch weinig mensen verwacht. Nieuwerkerk had drie dagen om de tik van afgelopen zaterdag te verwerken. Dinsdagavond moest de ploeg er al weer staan. Tempo kwam, ondanks de teleurstellende competitie, met een iets beter gevoel naar Nieuwerkerk. Zij wonnen zaterdag nog dik van de nummer 2 in de poule GKV.In een goed gevulde Kleine Vink begon Nieuwerkerk heel goed aan de wedstrijd. Aanvoerder Koen Collee nam eindelijk weer het voortouw. Hij speelde een sterke openingsfase en scoorde een paar prachtige goals. Ook Miriam Swart wist snel te scoren en zo pakte Nieuwerkerk een 2-0 voorsprong. Lekker voor het broze vertrouwen van de ploeg. Tempo raakte er niet door in de war en vertrouwde op het schot. Dat schot was uitstekend verzorgd. Met name Tom Steenbeek, Jelle Steenbeek en Noah Kuiper leken niet te kunnen missen. Bij Nieuwerkerk leek er iets te knakken toen de ploeg toch weer snel tegen een flinke achterstand aankeek. De ploeg werd er, ondanks dat er niet slecht werd verdedigd, simpelweg “afgeschoten”. In de aanval was het niet scherp genoeg bij Nieuwerkerk. Er leken bij bepaalde spelers meer kansen te liggen, maar doordat iedereen zijn of haar schot nam kwam er weinig rust in het spel. Ook werden er wederom twee strafworpen gemist.Een minuut of 8 voor de rust had Nieuwerkerk een prima opleving en onder meer door goals van Mats Rodenburg, Lotte Dingjan en Eva Boeter kwam de ploeg terug tot 10-12. Maar daar stonden de klasbakken van Tempo weer op. Knap hoe de broers Steenbeek met zoveel druk toch zulke mooie treffers konden produceren. Ondanks zijn fantastische spel in de aanval leek Jelle Steenbeek het toch niet helemaal naar zijn zin te hebben. Hij klaagde behoorlijk bij de scheidsrechters en zat kort voor rust heel dicht tegen een groene kaart aan, zeker toen hij hard een bal weggooide. De scheidsrechters durfden het niet aan. Door de mooie schoten liep Tempo weer uit en bij rust hingen er donkere wolken boven de Kleine Vink: 11-16.Kon Tempo dit mooie schotpercentage volhouden in de tweede helft? Nee dat lukte niet. Nieuwerkerk voerde de druk op en met name het verdedigen van Collee op Jelle Steenbeek verdiende een pluim. Hij kwam nog maar tot 1 goal en die leek toch verdedigd te zijn. Tom Steenbeek scoorde er nog twee na rust, waarvan 1 prachtige toverbal met 1 hand vanaf de hoek van het veld onder druk van de schotklok. In totaal kwam Tempo maar tot vier goals na rust.Bij Nieuwerkerk bleef het lang moeizaam, ook in de tweede helft. Het waren wederom de invallers die belangrijke doelpunten maakten. Rodenburg, die een prima wedstrijd speelde, schoot op het juiste moment raak. En ook de droge knal van Eva Boeter was zeer welkom. Ook de prachtige 18-20 van Lotte Dingjan kan niet onvermeld blijven! Nieuwerkerk had Tempo helemaal klem, maar omdat het zelf moeizaam tot scoren kwam, bleef de gelijkmaker uit. De wissel van Gerhard Gouderjaan voor Mats Rodenburg in de slotfase bleek een gouden zet. In de korte tijd die hij in de aanval stond schoot Gouderjaan drie keer raak. Het belangrijkst waren de 19-20 en de 20-20 ruim twee minuten voor tijd. Nieuwerkerk kreeg nog een vrije bal voor de overwinning, maar die beloning bleef uit. Dan moet de ploeg het dus zaterdag maar afmaken in Alphen aan de Rijn! Dat wordt enorm spannend!

Verslag: CKV Nieuwerkerk

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: