Goed leren omgaan met digitaal geld in Zuidplas

Thema van de landelijke Week van het Geld is het steeds digitaler worden van ons geld. Een belangrijk onderwerp, vindt wethouder Jan Willem Schuurman: “Dit is een thema dat bij jong en oud speelt. Veilig digitaal bankieren en zorgen dat je niet meer uitgeeft dan er op je bank-app staat.”

Stichting ZO! besteedt veel aandacht aan de Week van het Geld in Zuidplas. Daarbij is ook gekeken naar het thema. Zo is er de workshop Veilig online bankieren, gegeven in samenwerking met de RegioBank. Dit is op woensdag 30 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur, in ’t Zespunt (Moordrecht).

Wethouder Jan Willem Schuurman over Week van het Geld in Zuidplas: “Het is ontzettend belangrijk dat we soms stil staan bij de effecten van het steeds digitaler worden van onze bankzaken. We hebben steeds minder geld echt in onze handen en dus wordt het steeds abstracter. Voor jongeren is dat lastig. Door kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd.”

“Het is fijn dat Stichting ZO! verder kijkt dan alleen de jongeren in deze themaweek. Want voor iedereen verandert er veel door de digitale wereld. Door één nepbericht op Marktplaats of via WhatsApp ben je opeens honderden euro kwijt. Veilig online bankieren is voor iedereen van belang. Overigens is het mooi dat er nu een week landelijk aandacht is voor dit thema, maar het is natuurlijk heel het jaar belangrijk. Daarom kan je heel het jaar bij Stichting ZO! en IJsselgemeenten terecht met geldvragen. En voor jongeren is er onder meer de website Hoezitdat.”

Meer informatie op www.stzo.nl/weekvanhetgeld

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.