Burgemeester Weber onthult Herdenkingsboom Meander: een plek om even stil te staan

Op de zonnige woensdagmiddag 23 maart vond de officiële onthulling van de Davidia Involucrata, de Herdenkingsboom, in de tuin van De Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel plaats.

Han Weber, burgemeester van de gemeente Zuidplas, gooide de laatste scheppen aarde bij de boom en gaf hem gelijk een flinke scheut water. ‘We moeten goed voor hem zorgen,’ was zijn reactie. Hij stond ook nog stil bij de afgelopen twee jaar, toen corona het leven, zeker in De Meander, beheerste en zei blij te zijn dat we elkaar nu weer kunnen ontmoeten. ‘Het was een moeilijke periode, niet alleen voor de bewoners, maar ook voor het personeel. Laat dit een plek zijn waar iedereen even stil kan staan en denken aan hen die ons zijn ontvallen. Deze boom wordt ook wel zakdoekjesboom genoemd, hoe toepasselijk.’ De boom is geschonken door de Vrienden van De Meander.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.