Laatste officiële openingshandeling van Wethouder Verbeek bij BRAinS!

Op woensdag 9 maart heeft wethouder Verbeek zijn laatste officiële handeling als Wethouder Jeugd van de Gemeente Zuidplas verricht. Hij opende in het bijzijn van de BRAinS coördinatoren en de teammanager van St. ZO!, de deelnemers en de juf van de activiteit ‘Koken’ officieel het nieuwe BRAinS-seizoen in de keuken van jongerencentrum ’t Blok.

In zijn speech vertelde de wethouder hoe het allemaal is begonnen. Tijdens Verbeeks eerste ambtsperiode ontstond bij hem het idee dat het leuk zou zijn voor de kinderen in de gemeente om na schooltijd laagdrempelig te kunnen kennismaken met kunst, cultuur, sport en welzijn. Samen met teammanager Marije Dirksen van Stichting ZO! (toen nog jeugdwerk Nieuwerkerk) startte hij in 2007 de samenwerking met scholen en verenigingen en bood op deze manier een handjevol activiteiten in Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De jaren verstreken en het BRAinS aanbod breidde zich meer en meer uit en verspreidde zich ook naar de andere dorpen Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen. De wethouder zag de deelnemersaantallen groeien van 100 naar 300, van 1000 naar 2500 en dit seizoen zelfs naar een recordaantal van ruim 3100 aanmeldingen! Een stijging van bijna 20% t.o.v. het vorige record uit 2020.

Onder de aanmeldingen van dit voorjaarsseizoen overigens ook die van Ties Geise, één van de deelnemers die het juiste gouden letterwoord bij elkaar puzzelde. Met de goede oplossing ‘Tekenkunst’ won hij een waarde-cheque voor een gratis activiteit naar keuze en een cadeautje. Dit kreeg hij overhandigd door de kinderburgemeester Faris El Achrafi. De meest populaire activiteiten van dit seizoen: Ontdek je instrument, Sportklimmen, Kijkje bij de brandweer, Cup-cakes versieren en het knutselen van een Paaspotje. Het belooft weer een mooi BRAinS seizoen te worden! Wilt u meer informatie? Mail dan naar BRAinS@stzo.nl.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.