Inwoners Zuidplas kunnen vanaf nu energietoeslag 2023 aanvragen

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Zuidplas de energietoeslag 2023 aanvragen. De energietoeslag is € 1.300. Er zijn wel voorwaarden. Zo moet de aanvrager de huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben.

972 inwoners in Zuidplas hebben de Energietoeslag voor 2023 al automatisch ontvangen. Mensen met een uitkering kregen de energietoeslag in oktober. Kreeg iemand de energietoeslag van 2022? Dan heeft Sociale Zaken IJsselgemeenten nagekeken of ze weer aan de voorwaarden voldoen. Zo ja, dan kregen zij ook de Energietoeslag vanzelf op hun bankrekening.

Zelf aanvragen
Mensen die de energietoeslag 2023 niet automatisch kregen, kunnen het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier.

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Mooi dat al bijna 1000 mensen uit Zuidplas de Energietoeslag 2023 hebben ontvangen. Nu is het heel belangrijk om te zorgen dat iedereen die recht heeft op deze toeslag deze ook aanvraagt. Wacht niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de energietoeslag nu aan en gebruik het geld bewust voor de energierekening en voorkom om in de kou te zitten.”

Hulp bij formulier invullen
Iedereen die hulp kan gebruiken bij het invullen van het formulier kan terecht bij de Postkamer van Stichting ZO! Op www.stzo.nl/postkamer staan alle adressen van de inloopspreekuren in Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.