Over de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Op dinsdagavond 26 maart organiseert Sanare Zorg & Welzijn in samenwerking met Stichting Zo! en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl het Breincafé in Moordrecht.

Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. In een gezellige ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

NAH kan iedereen treffen, zowel jong als oud. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor, maar ook door neurologische ziekten zoals Multiple Sclerose of Parkinson.

Abrupt einde aan een leven als rockster
Samen met ervaringsdeskundigen Willem Philipsen (37) en Irma Rietveld (57) gaan we in gesprek over de (on)zichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.
In mei 2007 was Willem 23 jaar oud en hard op weg naar de top van de Nederlandse muziekscene. Hij werkte als gitarist voor onder andere Postmen, Soulvation en met Anouk en stond samen met hen op de grootste festivals als Lowlands en Parkpop. Maar aan dit leventje als rockster kwam abrupt een einde toen hij werd getroffen door een herseninfarct. Als gevolg daarvan raakte Willem voor de rest van zijn leven gedeeltelijk verlamd. “Mijn wereld stortte in.”

Op ontdekkingstocht
Irma was heel actief toen ze hersenletsel opliep. Ze werkte bij een kledingzaak en deed de boekhouding bij een vakgarage. Ook gaf ze af en toe mandala tekenlessen. Uit het niets werd ze getroffen door een ernstig herseninfarct. Sindsdien heeft ze veel last van o.a. overprikkeling en evenwichtsstoornissen. Ze is samen met Sanare op ontdekkingstocht gegaan naar haar mogelijkheden en manieren om om te gaan met de beperkingen door het hersenletsel.

Tijdens deze interactieve avond is iedereen welkom om zijn of haar verhaal te doen en ervaringen te delen. Gewoon luisteren naar de anderen kan natuurlijk ook! Deelname is gratis. Het Breincafé vindt plaats in zorgvilla Vivere, Westeinde 1 in Moordrecht. De toegang, koffie/thee en het hapje/drankje na afloop zijn gratis. Inloop vanaf 19.30u, aanvang 19.45u en het eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen via 0180-310180 of info@sanare.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.