Zuidplas gaat vluchtelingen uit Oekraïne opvangen: locatie voormalig Rabobank gebouw

De gemeente Zuidplas regelt opvang voor ongeveer 120 vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang gaat plaatsvinden in het voormalige Rabobank-gebouw aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel.


Het kabinet heeft vrijdag aan alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland gevraagd om per veiligheidsregio op korte termijn 2000 opvangplekken te creëren voor Oekraïners die vluchten vanwege de oorlog in hun land. Dit betekent dat Zuidplas de genoemde groep van 120 vluchtelingen opvangt.

Het is op dit moment niet bekend wanneer deze groep vluchtelingen verwacht wordt in Zuidplas. Echter, gezien de ontwikkelingen wordt alles in het werk gesteld om de locatie zo snel als mogelijk gereed te maken voor de noodopvang. Op de locatie zullen voornamelijk vrouwen met kinderen, grote gezinnen waarbij de man wel mee mocht vertrekken en ouderen opgevangen worden. De gemeente gaat ervan uit dat opvanglocatie minimaal zes maanden in gebruik is.

Direct omwonenden en lokale ondernemers zijn via een brief vandaag op de hoogte gesteld van dit nieuws. Voor hen is er op maandag 14 maart 2022 een informatieavond in het Kerkelijk Centrum aan de J.A. Beijerinkstraat. Inwoners of lokale ondernemers die de brief niet gehad hebben, maar wel bij deze informatieavond aanwezig willen zijn, kunnen meer informatie krijgen en zich aanmelden via noodopvang@zuidplas.nl.

De gemeente Zuidplas kan zich voorstellen dat er bij meer mensen in onze gemeente vragen zijn over het helpen van de Oekraïense vluchtelingen. Daarom wordt er ook een digitale informatieavond voor heel Zuidplas georganiseerd. De datum en het tijdstip worden nog gecommuniceerd, onder andere via de website www.zuidplas.nl/vluchtelingenoekraine.

Burgemeester Han Weber: “Het is vreselijk wat er in Oekraïne gebeurt. We merken aan heel veel mensen dat deze oorlog ons gevoel raakt. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er al zijn gestart door inwoners van Zuidplas. Het is ook niet meer dan vanzelfsprekend dat we in Zuidplas een veilige omgeving willen creëren waar vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijk opgevangen worden. Samen met onze inwoners zullen we er alles aan doen om deze mensen liefdevol te ontvangen.”

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.