Politieke partijen van de gemeente Zuidplas stellen zich voor in speciale verkiezingskrant

Woensdag 16 maart is een spannende dag voor alle gemeenten in Nederland, en dus ook voor Zuidplas. Dan kunt u uw stem uitbrengen op de politieke partij van uw voorkeur. In een speciale verkiezingskrant van de gemeente Zuidplas krant leest u welke politieke partijen er zijn en wat zij belangrijk vinden. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat u uw stem uitbrengt. In een speciale, door de gemeente Zuidplas uitgegeven verkiezingskrant kunt u lezen wat u moet doen als u zelf niet kunt gaan stemmen of als u uw stempas kwijt bent.

In de avond na de verkiezingen op woensdag 16 maart presenteert de gemeente Zuidplas de eerste resultaten van de tellingen.  De dagen daarna wordt bekent hoeveel stemmen elke politieke partij en elke kandidaat heeft gekregen. In de weken erna schrijven de politieke partijen die met elkaar willen samenwerken een coalitieakkoord. Ook worden dan de nieuwe wethouders bekend. Het college van burgemeester en wethouders maakt vervolgens een collegeprogramma voor de komende 4 jaar. Beide documenten, het coalitieakkoord en het collegeprogramma, geven richting aan de ontwikkeling van de gemeente Zuidplas.

Heeft u vragen over de verkiezingen, wilt u weten waar u kunt stemmen, hoe u iemand kunt machtigen om voor u te stemmen of heeft u hulp nodig bij het beslissen op wie u gaat stemmen? Kijk dan op de pagina ‘Verkiezingen‘ van de gemeente Zuidplas, hier hebben wij zoveel mogelijk informatie voor u verzameld.

In deze ‘Verkiezingskrant gemeente Zuidplas 2022′ leest u ook wat u moet doen als u zelf niet kunt gaan stemmen of uw stempas kwijt bent.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.