Uitreiking Golfslag aan echtpaar Ans en Leen de Koning

De bekende Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning werd dinsdagmiddag 1 maart blij verrast met een gemeentelijke onderscheiding. Het echtpaar De Koning werd naar het gemeentehuis van Zuidplas gelokt om mee te doen aan een brainstormbijeenkomst over het opzetten van een beweegtuin. Aangekomen werd Leen verrast en kreeg Leen uit hande van burgemeester Han Weeber ´De Golfslag´, een gemeentelijke onderscheiding voor langdurige vrijwillig en belangeloos inzet.

Ans en Leen de Koning zijn doorgewinterde vrijwilligers. Ans (76 jaar) organiseert als vrijwilliger en lid van de PCOB korte en lange wandeltochten voor ouderen door de gemeente Zuidplas, waaronder Nordic Walking. Ze geeft daarover ook instructie en zo nodig thuis. Daarnaast is zij vrijwilliger in de bibliotheek en verzorgt zij taallessen aan inburgeraars. Tevens nodigt zij deze vervolgens uit voor haar wandelingen om het leggen van contacten, gesprekjes voeren te stimuleren, en kennis te laten maken met omgeving.

Leen (74) is de weerman van Zuidplas. Zo verzorgde hij als vrijwilliger het nieuws over de weersverwachting voor Radio Rijnmond en de Lokale Omroep Nieuwerkerk, na 2010 Omroep Zuidplas. Dit eindigde april 2020. Op verzoek geeft hij presentaties en toont hij zijn weerhut, regenmeter en geeft inzicht in weerstatistieken, helpt hij kinderen bij werkstukken. Dagelijks verzorgt hij op zijn website (www.leendekoning.nl), Facebook en de Kabelkrant van regionale omroep Capelle (ook met nieuws uit Zuidplas) de weerberichten met prachtige weerfoto’s, en elke zaterdagochtend is hij daar in het programma te gast. Ook maakt hij in tijd vrij voor het oprapen van zwerfafval. De kennis van het weer en de natuur van Leen, wordt tijdens de wandelingen van Ans overgedragen op de deelnemers. Zij vormen ware ambassadeurs van Zuidplas, omdat zij deelnemers met mooie plekken in Zuidplas laten kennismaken.

Foto’s, met dank aan : André Muller

De Golfslag foto : André Muller

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.