Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk komt tegen Den Bommel pas laat op gang

Nieuwerkerk speelde zaterdag 19 februari tegen Den Bommel. Het eerste uur waren er nauwelijks voor beide doelen echte opwindende momenten te noteren. Nieuwerkerk probeerde wel, maar miste de creativiteit om de hechte defensie van Den Bommel uit elkaar te spelen. Daar tegenover had Den Bommel in Ruben Dos Santos Fortes wel een echte handenbinder, maar de behendige aanvaller stond te vaak alleen waardoor zijn acties geen gevolg kregen. Alles veranderde toen routinier Remco Langerveld namens de thuisclub in de 55e minuut zijn opwachting maakte en met zijn creativiteit het spel van de thuisploeg compleet veranderde. Daarbij drukte ook Stefan van der Vlegel met zijn loopacties en schoten een duidelijk stempel in het laatste half uur op de wedstrijd.

Trainer Ron Luijten die zijn selectie na lange tijd weer compleet had, zag geen reden na de eclatante zege op SSS van een week geleden zijn basiself te wijzigen.

Winnende coaches hebben gelijk, maar de ene tegenstander is de andere niet. SSS met de kans op de periodetitel viel aan en gaf ruimte achterin, maar Den Bommel hield het compact en legde het accent in eerste instantie op de verdediging en dat ging de ploeg van Goeree-Overflakkee voor de rust prima af. Nieuwerkerk had wat plaagstootjes en een aantal hoekschoppen, maar echt gevaarlijk wist de thuisploeg dus niet te worden. Dit alles veranderde dus met name in de 55e minuut met de komst van good-old Remco Langerveld. Dit gebeurde zonder Maurice Treffers die met een enkelblessure afhaakte. Kas Hoenderop verving hem. In de 61e minuut opende Nieuwerkerk de score. Remco Langerveld stond aan de basis en bediende Roy de Oude. Die stelde Rowendy Schoop in staat de wedstrijd open te breken. Nauwelijks twee minuten later was het opnieuw raak. Remco Langerveld vond met een bekeken stift achter de laatste linie van de bezoekers de lopende Stefan van der Vlegel die beheerst afrondde. De 3-0 van Rowendy Schoop opnieuw op aangeven van Remco Langerveld werd door scheidsrechter Bosschieter ten onrechte vanwege buitenspel afgefloten. Menno Homan liet zich vervolgens vervangen door Tygo Cats. In de 77e minuut deed Den Bommel iets terug na matig verdedigen van de kant van Nieuwerkerk. De bezoekers wilden meer na deze treffer en Nieuwerkerk mocht van geluk spreken dat even later een goede aanval net naast het doel van doelman Kevin de Geus belandde. Het was het sein voor de thuisploeg om opnieuw gas te geven. Wie anders dan Remco Langerveld stond opnieuw aan de basis. Rowendy Schoop schoot met zijn tweede treffer de 3-1 binnen. Den Bommel kwam er nu niet meer te pas. Aan de linkerkant ontsnapte Roy de Oude en liet op snelheid zijn tegenstander de hielen zien en schoof uit een moeilijke hoek de 4-1 van dichtbij langs de doelman. Nog was het niet genoeg voor de thuisploeg. Eerst raakte Remco Langerveld de paal na een vloeiende combinatie tussen Stefan van der Vlegel en Rowendy Schoop, maar in de slotminuut was het Remco Langerveld die Stefan van der Vlegel in staat stelde ook zijn tweede treffer te scoren. Bekeken krulde hij de bal buiten bereik van de doelman prachtig in de verste hoek binnen en zette daarmee de eindstand van 5-1 op het scorebord.

Opstelling: Kevin de Geus – Rens Blok – Bart Meeske – Maurice Treffers (46. Kas Hoenderop) – Menno Homan (75.Tygo Cats) – Shane van den Engel – Rick Kramer (55. Stefan van der Vlegel) – Bart Slob – Bilal Ouahabi (55. Remco Langerveld) – Rowendy Schoop – Roy de Oude

Verslag : VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.