Oude Dorp verliest weer een publiekstrekker: filiaal Kruidvat gaat sluiten

Van viswinkel tot Action, een biologische winkel of een terugkeer van een supermarkt in het Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. Vele reacties volgden op onze populaire facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker op een bericht met de vraag  wat inwoners het liefst zouden zien in het lege pand van voorheen de MCD supermarkt.

In het pand aan de Kerklaan was jarenlang de MCD supermarkt gevestigd, eind mei 2021 sloot deze haar deuren en tot de dag van vandaag staat de voormalige supermarkt leeg. Met de sluiting verloor het Oude Dorp een grote publiekstrekker.  Inwoners weten wel invulling te geven aan het pand. Zo worden er volop ideeën  geuit waaronder een ‘shop in shop’ met allemaal lokale ondernemers en kunstenaars, een kringloopwinkel, groenteboer of zelfs een restaurant (aan het water).

Vertrek Kruidvat

Na de MCD verliest het Oude Dorp nog een publiekstrekker, het filiaal van de Kruidvat zal eind dit jaar zijn deuren sluiten. Het hoofdkantoor van Watson Health & Beauty Benelux waar Kruidvat onder valt laat op vragen van JBN nieuws weten het huurcontract niet te willen verlengen. ´´́Deze sluiting zal echter pas eind van dit jaar, in december zijn ´ aldus de woordvoerder. Winkeliersvereniging Het Oude Dorp laat desgevraagd weten verrast te zijn over het nieuws dat de drogisterij het Oude Dorp gaat verlaten. Het bestuur was woensdagmiddag nog niet op de hoogte van het besluit over een opzegging van het Kruidvat.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.